Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Marktaandeel mobiele browser Safari groeit naar 61 procent

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2013, 11:04 CategorieApplicaties

De Safari browser voor mobiele apparaten heeft begin dit jaar wat marktaandeel moeten inleveren aan concurrerende browsers maar afgelopen maand heeft de browser weer een belangrijk aandeel teruggewonnen, zo blijkt uit onderzoek van Net Applications.

Safari blijft marktleider

In maart was Apple’s standaard iOS browser verantwoordelijk voor 61,79 procent van al het internetverkeer dan van mobiele web browsers kwam. In februari lag dit aandeel nog op 55,41 procent. Jaar op jaar gezien is het aandeel van Safari ongeveer gelijk gebleven. Zo was het marktaandeel in maart 2012 60,5 procent. Op de tweede plek zien we de stock Android browser terug met een aandeel van 21,86 procent, gevolgd door Opera Mini met 8.4 procent.

Google Chrome moet het doen met een aandeel van 2.43 procent, terwijl Internet Explorer 1,99 procent van de markt in handen heeft. Onderaan de lijst vinden we BlackBerry (0.91 procent), en Symbian (0.54 procent) terug. Andere web browsers waren verantwoordelijk voor 2,08 procent van het internetverkeer.

Wat betreft de specifieke browserversies voert Safari 6.0 de lijst aan met een aandeel van 38.5 procent, gevolgd door Android browser 4.0 met een aandeel van 21.5 procent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.