Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft komt binnenkort met kleinere Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2013, 10:42 CategorieHardware

Microsoft heeft gisteren tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers bevestigd te werken aan kleinere touch-apparaten, mogelijk tablets, met Windows 8 software. De eerste modellen moeten binnen enkele maanden op de markt verschijnen.

Kleinere Windows 8 tablets

Er wordt al maanden gesproken over kleinere Windows 8 tablets. Zo verschenen er geruchten dat de Windows Blue update, inmiddels omgedoopt tot Windows 8.1, kleinere tablets mogelijk zou maken en niet veel later paste Microsoft zelf de minimale hardware vereisten aan waardoor ook lagere resolutie touchscreens voor kleinere Windows 8 tablets mogelijk worden. Tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers liet Microsoft CFO Peter Klein gisteren weten dat het bedrijf werkt aan een serie kleine touch-apparaten die aangestuurd worden door Windows.

Klein gaf daarbij aan dat de nieuwe tablets en laptops zeker concurrerende prijzen op de markt gezet zullen worden en dat de eerste producten binnen enkele maanden te koop zullen zijn. Hieruit kunnen we halen dat Microsoft mogelijk niet wacht op Windows 8.1 en de apparaten met Windows 8 op de markt zet. Windows 8.1 wordt namelijk pas na de zomer verwacht. Voor de lancering van de tablets en laptops zegt Klein samen te werken met verschillende hardwarepartners. Vorige week verschenen er echter ook geruchten dat Microsoft zou werken aan een 7 inch Surface tablet maar dit specifieke gerucht wil de softwaregigant niet bevestigen.

Windows 8.1 update

Verder beloofde de CFO van Microsoft dat de Windows 8.1 update diverse verbeteringen zal brengen maar ook hier werd niet dieper op ingegaan. Kijkend naar de laatste geruchten zou Windows 8.1 onder meer kleinere tegels mogelijk maken, een nieuwe Snap View brengen en Internet Explorer 11 introduceren. Ook zou Microsoft momenteel overwegen de klassieke Start-knop weer toe te voegen en gebruikers de mogelijkheid bieden om direct in de desktopmodus op te starten.

Via: TNW

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.