Microsoft komt met nieuwe Surface tablets, waaronder een 7 inch model

11 april 2013 1 Minuut 2 Reacties
microsoft-Surface-tablets

Vorige maand liet Panos Panay, algemeen manager van het Surface team bij Microsoft, al weten dat er hard gewerkt wordt aan de volgende generatie Surface tablets en vandaag geeft The Wall Street Journal aan bevestigd te hebben gekregen dat Microsoft ook werkt aan een 7 inch Surface tablet.

7 inch Surface tablet

Wat we precies van de 7 inch Surface tablet kunnen verwachten weet The Wall Street Journal niet te vertellen. Zo is het onduidelijk of Microsoft vasthoudt aan de hoogwaardige materialen en het simplistische design. Ook is het niet duidelijk of de tablet op Windows RT, de voor ARM-processors geoptimaliseerde variant van Windows 8, of het volledige Windows 8 besturingssysteem met een Intel processor draait. Wel weet de website te melden dat Microsoft de tablet zelf ontworpen heeft, net als de huidige modellen, en dat deze later dit jaar in productie zal gaan.

Dat Microsoft aan kleinere Windows 8 en/of Windows RT tablets werkt is op zich geen grote verrassing. De softwaregigant heeft zelf al meerdere maken aangegeven open te staan voor kleinere tablets en heeft eerder deze maand zelfs de minimale hardware vereisten voor Windows 8 tablets naar beneden bijgesteld waardoor ook kleinere tablets mogelijk worden. Daarbij is de laatste maanden duidelijk geworden dat kleinere tablets, waaronder de iPad mini en Nexus 7, aan populariteit winnen. Veel grote fabrikanten hebben kleinere modellen aangekondigd of reeds op de markt gebracht.

Meer Surface tablets

Microsoft zou echter de tablets van 10 inch en groter niet opgeven en samen met het 7 inch model ook nieuwe grotere modellen presenteren. Ook wat betreft deze tablets is er qua specificaties en software nog maar weinig bekend. Kijkend naar eerdere geruchten zou Microsoft mogelijk kiezen voor Qualcomm en AMD als nieuwe partners voor de chips, maar het lijkt waarschijnlijker dat de softwaregigant kiest voor de nieuwe Intel Bay Trail processor.

Reacties (2)