Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft Office voor Android en iOS verschijnt in herfst 2014’

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2013, 10:51 CategorieAndroid

Eind vorig jaar verschenen er verschillende geruchten dat Microsoft zou werken aan applicaties van Office voor Android en iOS en dat deze ergens begin 2013 gelanceerd zouden worden. Begin 2013 is echter al zo goed als voorbij en niet geheel onverwacht verschijnen er dan ook nieuwe geruchten over de lancering van Office apps voor Android en iOS.

Office roadmap Microsoft

De website ZDNet heeft naar eigen zeggen een roadmap van Microsoft in handen gekregen waaruit op te maken valt dat Microsoft pas in de herfst van 2014 met specifieke Office applicaties voor Android smartphones en tablets, de iPhone en de iPad komt. De softwaregigant zou zich eerst willen focussen op de applicaties voor het eigen Windows 8 besturingssysteem. Voor deze apps zou in de herfst van dit jaar een grote update uitgebracht worden die met name touch-optimalisatie met zich meebrengt. In de herfst wordt ook de grote Windows Blue (Windows 8.1) update verwacht die onder meer kleinere Windows 8 tablets mogelijk maakt.

Office-2013-3

Office apps voor Android en iOS

In april van volgend jaar zou Microsoft, zo blijkt uit de roadmap, een nieuwe versie van Office voor de Mac lanceren, een update voor Windows Phone uitbrengen en de Office applicaties die gratis met Windows RT tablets geleverd worden voorzien van een update met touch-optimalisatie. Pas in oktober van 2014 zou Microsoft Office apps voor Android en iOS lanceren en met Outlook voor Windows RT komen. Dat deze laatstgenoemde app er nog niet is wordt door veel Windows RT-gebruikers bekritiseerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.