Microsoft Surface Pro eind mei te koop in Nederland

23 april 2013 1 Minuut 2 Reacties
Microsoft-Surface-Pro

Sinds afgelopen februari kunnen we in Nederland al naar de winkel voor Microsoft's eerste eigen tablet, de Surface RT. Echter zal de Surface RT voor diegenen die krachtige prestaties en alle mogelijkheden van de desktopinterface willen niet voldoen. Vandaag komt Microsoft met goed nieuws voor deze mensen want de Surface Pro zal volgende maand in Nederland te koop zijn.

Surface Pro naar Nederland

Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat de krachtigere en Surface-variant eind mei in onder meer het Verenigd Koninkrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg en Nederland te koop zal zijn.

De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekendgemaakt maar in de VS wordt de 64GB versie voor 899 dollar verkocht en de 128GB variant voor 999 dollar. Waarschijnlijk komt dit in Nederland, kijkend naar de prijzen van de Surface RT, neer op 886 euro en 986 euro. Bij beide modellen kan ook weer gekozen worden tussen een Touch Cover (119,99 euro) of Type Cover (129,99 euro) met geïntegreerd keyboard. Bekijk onze review en vergelijking van beide covers.

Waarschijnlijk wordt ook dit model in eerste instantie aangeboden via de website van Microsoft en zal deze later bij de grotere retailers verschijnen. Vanaf wanneer exact bestellingen geplaatst kunnen worden is nog niet bekend.

Specificaties

De Microsoft Surface Pro beschikt onder meer over een ClearType HD display met een formaat van 10.6 inch en een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Verder is de tablet uitgerust met een Intel Core i5 processor, 4GB aan werkgeheugen, 64GB of 128GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, een meegeleverde active digitizer stylus, een microSDSX card reader, een USB 3.0 poort en een Mini DisplayPort. De tablet draait op Windows 8 Pro met onbeperkte mogelijkheden binnen de desktopinterface, waaronder het installeren van .exe bestanden.

Meer informatie over de tablet en de verschillen tussen de Surface RT (review) en Surface Pro vind je op de productpagina van de Microsoft Surface Pro.

Beste Windows 8 tablets

Zijn de Surface tablets niet de ideale uitkomst voor jou? Bekijk dan ons overzicht van de beste Windows 8 tablets van dit moment.

Reacties (2)