Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft geeft Windows Blue update de naam Windows 8.1 mee

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2013, 18:40 CategorieBesturingssystemen

Er komen al weken geruchten voorbij over een grote update voor het Windows 8 besturingssysteem van Microsoft en in al deze geruchten werd gesproken over Windows Blue. Dit lijkt echter de werknaam voor de update te zijn want vandaag is informatie opgedoken waaruit we kunnen halen dat de update onder de naam Windows 8.1 door het leven zal gaan.

Windows Blue is Windows 8.1

Vanmorgen werd op Twitter een link naar een screenshot gedeeld waarin een recente versie van Windows Blue als Windows 8.1 aangeduid wordt. Ook andere bronnen, waaronder Paul Thurrot en ZDNet, weten dit bericht vandaag te bevestigen. ZDNet weet zelfs te melden dat Microsoft de update voor Windows RT onder de naam Windows RT 8.1 – om het lekker makkelijk te houden –  door het leven zal gaan. Microsoft zou geen vergoeding vragen voor de update en deze wordt dus naar alle Windows 8 en Windows RT gebruikers uitgerold.

Windows 8.1 is een update voor het Windows 8 en Windows RT besturingssysteem en niet, zoals sommige media melden, een nieuw besturingssysteem. Het moet eerder gezien worden als de Service Packs die bij eerdere Windows versies aangeboden worden. De update brengt, als we kijken naar alle recente geruchten, veel verbeteringen en vernieuwingen. Zo moet de update kleinere Windows 8 tablets mogelijk maken, wordt de Snap View vernieuwd, maakt Microsoft kleinere tegels op het homescreen mogelijk en wordt Internet Explorer 11 geïntroduceerd.

Bètaversie in juni

De verwachting is dat Microsoft een eerste bètaversie van Windows 8.1 beschikbaar stelt tijdens de Build-conferentie die in juni plaatsvindt. De uitrol van de update wordt in augustus verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.