Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe generatie Intel-processor Bay Trail verdubbelt prestaties

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2013, 21:08 CategorieHardware

Intel heeft meer informatie vrijgegeven over de nieuwe generatie Bay Trail tabletprocessor. De nieuwe microarchitectuur zorgt voor verdubbelde prestaties bij Windows 8 en in de toekomst ook Windows 8.1-tablets terwijl de processor nog steeds erg energiezuinig is.

De nieuwe generatie Intel-processor werd enkele maanden geleden al geïntroduceerd, is speciaal ontwikkeld voor tablets en heeft vier cores. “Onze nieuwe Atom microarchitectuur maakt van Bay Trail de meest krachtige Atom-processor tot op heden die de prestaties van onze huidige generatie mobiele processor verdubbelt”, aldus Tan Weng Kuan, vicepresident van Intels Mobile Communications Group.

Bay Trail: sneller en energiezuiniger

Intel beweert dat Bay Trail het mogelijk maakt om apparaten van 8 millimeter dikte te fabriceren die de hele dag op één acculading kunnen meegaan en weken in de standby-modus kunnen verkeren. Daarnaast lijkt de microarchitectuur van Bay Trail qua prestaties veel op de huidige mainstream Intel-processoren die vaak in computers worden gebruiken: een belangrijke vooruitgang in mobiele hardware.

De toegenomen prestaties zijn mede te danken aan enkele specifieke elementen in de microarchitectuur die in Intels huidige processorlijn en HD 4000 grafische chip voorkomen. Bay Trail representeert hiermee het eerste grote redesign van de Atom microarchitectuur sinds het in 2008 debuteerde. 

Volgens Tan kunnen consumenten de volgende generatie processor deze zomer in verschillende tablets verwachten. 

Via: Cnet

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.