Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe Google Nexus 7 met Qualcomm chip verschijnt in juli’

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2013, 9:53 CategorieAndroid

De Google Nexus 7 is nog steeds één van de meest populaire Android tablets maar het wordt natuurlijk bijna weer tijd voor een opvolger. Volgens nieuwe geruchten zou de tweede generatie wederom door ASUS geproduceerd worden en verder voorzien worden van een krachtigere processor, een beter scherm en een slanker design.

Slanker, scherper en zuiniger

Hoewel de Google Nexus 7 qua hardware en software niet echt verouderd is wil Google in juli van dit jaar toch een nieuw model introduceren, dat is althans als we de bronnen van Reuters mogen geloven. Hierbij zal de focus met name op het scherm, de processor en de behuizing liggen. Zo komen Google en ASUS waarschijnlijk met een 7 inch IPS LCD display dat een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels heeft en kiest men voor een Qualcomm Snapdragon processor in plaats van een Nvidia Tegra chip. De reden voor deze keuze zou te maken hebben met het energiebeheer, de prijs en de 4G-ondersteuning. Daarnaast zouden Google en ASUS de nieuwe Nexus 7 willen voorzien van een stuk slanker design zodat de tablet ook wat de behuizing betreft de concurrentie met andere high-end tablets aankan.

Prijs nieuwe Nexus 7

Volgens de bronnen van Reuters heeft Google twee mogelijkheden voor de prijsstelling van de tablet. Google kan de nieuwe Nexus 7 in de markt zetten voor een prijs van 199 dollar en de huidige Nexus 7 afprijzen naar 149 dollar, of Google kan de huidige Nexus 7 van de markt halen en de nieuwe variant voor 149 dollar lanceren. Onder meer de relatief lage prijs van de Qualcomm chip en de hoge verwachtingen qua verkoopaantallen zouden het mogelijk maken de tablet voor een dergelijk lage prijs in de markt te zetten.

Qua software is nog onduidelijk wat Google precies van plan is maar de kans is groot dat de tablet wordt uitgerust met het nog onaangekondigde Android 5.0 Key Lime Pie. Warschijnlijk kondigt Google deze software en de nieuwe Nexus 7 tablet aan tijdens de Google I/O conferentie die op 15 mei van start gaat.

  • Delen:
Google Nexus 7
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.