Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia patent toont tablet met keyboard cover

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2013, 11:38 CategorieHardware

De meeste bedrijven, zeker op het gebied van technologie, zijn dagelijks bezig met de ontwikkeling van nieuwe technieken en producten en proberen nieuwe ideeën vast te leggen met een patent. Hoewel Nokia op het gebied van tablets nog niks in te brengen heeft blijkt uit een recent opgedoken patentaanvraag dat het bedrijf wel kijkt naar de mogelijkheden.

Patent voor tablet met keyboard cover

De patentaanvraag in bovenstaande afbeelding is al in oktober 2011 ingediend en zegt dus vrij weinig over waar Nokia vandaag de dag mee bezig is, maar het laat wel zien dat Nokia toen al keek naar de mogelijkheden om tablets met unieke features op de markt te brengen. Het patent omschrijft namelijk een tablet die voorzien is van een keyboard welke in een cover verwerkt zit. De cover zou op verschillende manieren gevouwen kunnen worden en onder meer de mogelijkheid bieden een deel van het display te zien terwijl het keyboard op het scherm ligt. Een deel van het patent doet denken aan de Surface tablets met keyboard cover die Microsoft afgelopen jaar gelanceerd heeft.

Geruchten Nokia tablet

Het patent bevat een aantal interessante ideeën die Nokia mogelijk in haar eerste tablet verwerkt. Er gaan al maanden geruchten over de eerste tablet van Nokia maar het bedrijf zelf ontkent nog steeds op korte termijn met iets te komen. Nokia wil, als het bedrijf met een tablet komt, een toestel dat zich echt kan onderscheiden van de concurrentie lanceren. Afgelopen week dook een mock-up van een Nokia tablet op die volgens de maker overeen zou komen met het toestel dat Nokia wil lanceren.

Via: Unwired View

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.