Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia demonstreert krachtige Kepler GPU voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2013, 13:45 CategorieGaming

Chipfabrikant Nvidia heeft afgelopen week tijdens een bijeenkomst voor investeerders een demonstratie gegeven van wat we in de toekomst kunnen verwachten op het gebied van graphics op mobiele apparaten. De Kepler GPU voor desktop computers is hiervoor omgezet in een versie voor mobiele apparaten.

Eind vorige maand maakte Nvidia de eerste details bekend van nieuwe mobiele chips die we de komende jaren kunnen verwachten. Dit jaar is het jaar van de quadcore Tegra 4 processor de echter nog in geen enkele tablet te vinden is. Volgend jaar komt de chipfabrikant met de Tegra 5 chip, welke gaan onder de codenaam Logan, en welke voorzien zal zijn van een krachtige Kepler grafische processor.

In onderstaande video demonstreert Nvidia de mogelijkheden van deze grafische processor door eerst een first person shooter op Apple’s vierde generatie iPad weer te geven en vervolgens over te schakelen op de game Battlefield 3 een (onbekende) tablet met de Kepler GPU. Hoewel de gameplay niet helemaal te vergelijken is, is duidelijk te zien hoe gedetailleerd de weergave op de tablet met Kepler GPU is. Daarnaast is dynamische verlichting en schaduw mogelijk.

De Tegra 5 processor met Kepler GPU wordt pas in 2014 verwacht en de eerste tablets die voorzien zijn van deze chip moeten eind dat jaar hun debuut maken.

Bron: Venturebeat

  • Delen:

Reacties

  1. Delacosa
    15 april, 2013 om 13:49

    mijn god!!! Android (nvidia) wordt echt ziek

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.