Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Opvolger Sony Xperia Tablet Z krijgt Snapdragon 800 processor’

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2013, 16:37 CategorieAndroid

De Sony Xperia Tablet Z, een van de high-end modellen voor dit jaar, is nog niet eens te koop en er gaan al geruchten over een opvolger. De tweede generatie zou beschikken over de krachtige Snapdragon 800 processor die Qualcomm begin dit jaar onthulde.

Xperia Tablet Z

Vanaf half mei wordt de Sony Xperia Tablet Z in Nederland verwacht. De tablet beschikt over verschillende high-end specificaties, waaronder een Full HD display, een 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4 Pro processor, 2GB aan werkgeheugen en een waterdichte en stofbestendige behuizing. Sony werkt echter aan een opvolger met nog betere specificaties, dat is althans wanneer we een forumlid van Esato mogen geloven.

Snapdragon 800 chip

De tweede generatie Xperia Tablet Z zou volgens de bron uitgerust worden met de nieuwe Qualcomm Snapdragon 800 processor, een kloksnelheid van maximaal 2.3GHz en een Adreno 330 GPU. Volgens Qualcomm biedt de Snapdragon 800 75 procent betere prestaties dan zijn voorganger die in de huidige Tablet Z verwerkt zit. De tablet zou ergens in het derde of vierde kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen en Sony zou mogelijk IFA 2013 in Berlijn gebruiken om de tablet te lanceren.

Over de overige specificaties wordt niet gesproken maar kijkend naar de high-end specificaties van het huidige model ligt een hoger resolutie display in het verschiet, gecombineerd met Android 4.2 Jelly Bean of mogelijk zelfs Android 5.0 Key Lime Pie.

Via: Androidos

  • Delen:
Sony Xperia Tablet Z
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.