Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Phonepad maakt van elke smartphone met MHL een tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2013, 11:23 CategorieHardware

ASUS is inmiddels toe aan derde generatie Padfone, een concept waarbij de smartphone achterin de tablet geschoven kan worden om op groot scherm te kunnen werken. Hiervoor moet je echter per se gebruik maken van de Padfone smartphone. De Phonepad is een nieuw concept waarbij het mogelijk is om elke smartphone met MHL om te toveren tot tablet.

Phonepad tablet voor elke smartphone

Hoewel de Phonepad op dit moment puur een concept lijkt te zijn is het idee erachter zeker interessant. Het is namelijk een soort van slider tablet waar je in plaats van het keyboard een gleuf voor je smartphone onder het display vandaan kunt schuiven. Hierin kun je elke smartphone welke voorzien is van een connector met MHL ondersteuning plaatsen waarna het beeld van de smartphone weergegeven wordt op het grote 10.1 inch display van de tablet.

Posities

De Phonepad kan in verschillende posities gezet worden door het slider mechanisme. Zo is er de laptop-stand waarmee je het apparaat er als laptop uitziet maar je het zonder keyboard moet doen, en de de tablet-stand waarbij het display over de smartphone schuift en je het geheel als tablet kunt gebruiken. De derde positie maakt het mogelijk het display 180 graden te draaien, bijvoorbeeld voor een presentatie.

Specificaties

Qua specificaties beschikt de Phonepad onder meer over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en een ingebouwde batterij die 8 uur mee moet gaan. De smartphone zorgt voor de rekenkracht en beschikt over de software die op het scherm getoond wordt.

Op zich een interessant concept maar hopelijk worden de specificaties, met name resolutie, nog verbeterd voordat het apparaat in productie gaat. Overigens is er nog niks bekend over een mogelijke prijs of beschikbaarheid.

 • Delen:

Reacties

 1. Aj
  11 april, 2013 om 23:00

  Super leuk concept , alleen ziet het er niet echt high end uit :):

 2. Laurens
  12 april, 2013 om 15:25

  Damnit, ze hebben mijn idee gestolen!! : (

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.