Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Phonepad tablet met smartphone dock in juli te koop

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2013, 16:49 CategorieHardware

Vorige week kwamen we het interessante Phonepad concept tegen waarbij elke smartphone met MHL ondersteuning in een tablet getransformeerd kan worden. Inmiddels heeft het Britse bedrijf Eicus Media laten weten dat de Phonepad in juli gelanceerd wordt voor omgerekend 176 euro.

Phonepad

Het unieke aan de Phonepad is dat het (in de toekomst) elke smartphone met MHL-poort kan omvormen tot een tablet. De smartphone kan namelijk in een dock, daar waar zich normaal gesproken een keyboard bevindt, geplaatst worden. Vervolgens vindt via de MHL-poort en Bluetooth communicatie met de tablet plaats waardoor je op groot scherm je smartphone kunt bedienen en dus games kunt spelen, kunt browsen en andere apps kunt gebruiken. Het scherm van de Phonepad kan in verschillende posities geplaatst worden, waaronder een laptop-positie, een tablet-positie en een presentatie-positie.

De tablet maakt gebruik van de rekenkracht en de software van de smartphone en beschikt zelf over een 10.1 inch LCD display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Ook beschikt de Phonepad over een eigen accu die tot acht uur mee moet gaan. Voor het spelen van games wordt een draadloze controller meegeleverd. In eerste instantie is het apparaat alleen compatibel met de Galaxy S2, S3 en S4. Later wordt ook ondersteuning voor andere Android smartphones toegevoegd.

Prijs en beschikbaarheid

De Phonepad moet in juli van dit jaar in het Verenigd Koninkrijk verschijnen voor een prijs van omgerekend 176 euro. Of en wanneer het apparaat naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.