Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Presenteren met je iPad: de mogelijkheden

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2013, 12:19 CategorieiPad

Presenteren met een iPad maakt het zakelijke leven een stuk makkelijker. Zorg dat je de presentatie beschikbaar hebt op je iPad, neem de juiste verbindingskabel voor de beamer mee en je bent klaar om een strakke presentatie te verzorgen. Oh ja, als je ook nog een iPhone hebt, beschik je gelijk over een afstandsbediening. Maar welke apps heb je nou tot je beschikking om iets met presentaties te doen op je iPad? Wat zijn de opties? Je kunt kiezen uit drie categorieën.

Presentaties maken, editen en tonen

In deze categorie vallen apps waarmee je Powerpoint-presentaties of Keynote-presentaties maakt op je iPad, bestaande presentaties edit en waarmee je presenteert. Je hebt dan twee opties. Of je kiest voor een Office-app waarin ook Powerpoint is opgenomen, of je kiest voor een specifieke app en dan kom je uit bij Keynote.

Voorbeelden van de Office-apps zijn DocstoGo, QuickOffice Pro en Office2 HD. In Keynote kun je zowel presentaties in het Keynote-format maken als in Powerpoint. Ook bestaande presentaties in beide formats kun je inlezen. Keynote heeft de optie om je iPhone als afstandsbediening voor je presentatie te gebruiken via Bluetooth of WiFi.

Alleen presentaties laten zien met je iPad

Maak je alleen maar gebruik van bestaande presentaties in Powerpoint, dan kun je gebruik maken van veelal gratis presentatie-apps voor de iPad. De bekendste en meest uitgebreide is Slideshark. Via mail of een cloudservice haal je de presentaties binnen die in je Slidesharkaccount komen te staan. Vervolgens kies je een presentatiemodus en je kunt starten. Slideshark heeft de mogelijkheid om je iPhone als afstandsbediening te gebruiken via Bluetooth of WiFi. De meest recente optie is je slides live online te presenteren en anderen uit te nodigen om live mee te kijken. Erg interessant voor meetings (op afstand).

Binnen deze categorie valt ook de app van Prezi met als verschil dat je in deze app alleen in Prezi ontworpen presentaties kunt laten zien die je in je online account hebt staan. Prezi heeft inmiddels wel enkele mogelijkheden aangebracht om in de app een nieuwe presentatie te maken, maar die zijn zeer summier.

Presentaties maken, editen en tonen met hulp

De derde categorie bevat apps waarmee je presentaties in een eigen format maakt, dus geen Powerpoint of Keynote, en waarbij je wordt geholpen om de presentatie op te zetten. Aan de hand van enkele stappen bouw je je presentatie op en de app maakt er dan een flashy geheel van. De bekendste voorbeelden van deze apps zijn Deck slideshow presentations en Haiku Deck. Niet zo handig wanneer je vastzit aan vaste bedrijfsformats, maar het is eens een keer wat anders dan al die standaard presentaties.

Kijk waar jouw zakelijke behoefte vooral ligt en maak een keuze. Ga ze niet allemaal proberen te gebruiken, want het resultaat zal zijn dat je ze uiteindelijk geen van allen goed kent. Privé maakt dat niet uit, zakelijk wel.

e-leestip

Tot slot nog een e-leestip: koop in de iBooksstore het e-book Don’t suck. How to make presentations that rock. Dit is een geweldig boek over presentaties maken en verfrissend ten opzichte van al die andere boeken over presenteren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.