Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Prijzen en specificaties Samsung Galaxy Tab 3 Plus gelekt’

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2013, 17:58 CategorieAndroid

We hebben de Galaxy Tab 3 Plus de afgelopen maanden al in diverse geruchten voorbij zien komen maar het enige waar de geruchten in overeenkwamen was het feit dat de tablet over een hoge resolutie display zou beschikken. Deze week zijn echter mogelijk alle specificaties en de eerste prijzen gelekt.

Specificaties Galaxy Tab 3 Plus

De website Techblog zegt deze week de volledige lijst aan specificaties van de nieuwe Galaxy Tab 3 Plus, met codenaam Roma, in handen te hebben gekregen. De tablet zou onder meer voorzien zijn van een 10.1 inch display met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, een Samsung Exynos 5 Dual 1.7GHz dualcore processor, 2GB aan werkgeheugen, een Mali-T604 GPU, een microSD card reader, Bluetooth 4.0 en een microUSB poort.

Ook zou de tablet beschikken over minimaal 16GB aan opslaggeheugen, een 1.9 megapixel camera aan de voorzijde, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een gewicht van 583 gram en een 9000 mAh batterij. Wat betreft het besturingssysteem draait de Galaxy Tab 3 Plus op Android 4.2 Jelly Bean met daar overheen Samsung’s TouchWiz interface. Qua specificaties lijkt de Galaxy Tab 3 Plus dus erg veel op de door Samsung geproduceerde Google Nexus 10 tablet.

Prijzen

Ook de prijzen kunnen we inmiddels aan het lijstje toevoegen, dat is althans als we de website Tablet.bg mogen geloven. Volgens de bronnen van de website komt de Galaxy Tab 3 Plus in zes verschillende varianten, met 16GB tot 64GB aan opslaggeheugen en wifi-only of Wifi plus 3G/4G.

 • Galaxy Tab Plus 3 (16GB, WiFi) – Bulgaarse Lev 979 (ongeveer 499 euro)
 • Galaxy Tab Plus 3 (32GB, WiFi) – Bulgaarse Lev 1059 (ongeveer 549 euro)
 • Galaxy Tab Plus 3 (64GB, WiFi) – Bulgaarse Lev 1249 (ongeveer 639 euro)
 • Galaxy Tab Plus 3 (16GB, LTE) – Bulgaarse Lev 1249 (ongeveer 639 euro)
 • Galaxy Tab Plus 3 (32GB, LTE) – Bulgaarse Lev 1329 (ongeveer 679 euro)
 • Galaxy Tab Plus 3 (64GB, LTE) – Bulgaarse Lev 1529 (ongeveer 779 euro)

Galaxy Tab 3 serie

De nieuwe Galaxy Tab 3 serie zou, kijkend naar de recente geruchten, naast de Galaxy Tab 3 Plus bestaan uit een 8 of 7 inch tablet en een 10.1 inch model. Deze tablets zouden echter voorzien zijn van een lager resolutie display en een minder krachtige processor. Samsung zelf heeft nog geen enkele tablet uit de nieuwe serie aangekondigd en het is ook niet duidelijk wanneer dit zal gebeuren. Er wordt zowel gesproken over een lancering in september als een lancering in mei of juni.

Via: Notebookitalia

 • Delen:

Reacties

 1. aciddoc
  19 april, 2013 om 18:08

  Op zich leuke tab en redelijke prIjzen.

  Maar naar aanleiding vd update policy bij de tab1, zou een update garantie wel op zijn plaats zijn.

 2. Ronnie
  19 april, 2013 om 20:42

  Het zijn naar mijn mening toch wel stevige prijzen en z’n tablet valt of staat met beschikbare app’s voor z’n HD scherm. En volgens mij zijn die er niet zo veel in de PlayStore. Ik bedoel natuurlijk niet de standaard Samsung app’s want die zijn aangepast, maar de third party app’s games end..

 3. Frans..
  20 april, 2013 om 0:00

  Begrijp niet de filosofie om om de haverklap nieuwe modellen uit te brengen dan moet je je als koper van een voorgaande serie toch zwaar bekocht voelen.
  En je ziet door al die modellen door de bomen het bos niet meer.

  • Wesley Wearts
   20 april, 2013 om 1:02

   Naar eigen zeggen brengt Samsung zoveel verschillende modellen uit om zo iedereen van dienst te zijn en een ruim aanbod aan te bieden.

   Toch zou een koper zich niet bekocht hoeven/moeten voelen aangezien Samsung evenals andere grote fabrikanten ongeveer een jaar tussen de lancering van een nieuw model (opvolger) van het betreffende model laat zitten. Galaxy Tab 10.1 (2011) > Galaxy Tab 2 10.1 (2012)> Samsung Galaxy Tab 3 10.1 / Plus / Roma (2013)| Samsung Galaxy Note (2011) > Samsung Galaxy Note II (2012) > Samsung Galaxy Note III (2013?).

   Het klopt inderdaad wel dat Samsung heel veel verschillende modellen heeft.

  • Delacosa
   20 april, 2013 om 22:24

   Dat is echt onzin. Dit gebeurd met alles met tv’s telefoons tablets auto’s etc.

   als je om de zoveel tijd een nieuwe vrouwtje pakt maakt het leven ook veel spannender dan altijd maar dat zelfde graftakke kreng te pakken ;)

 4. Richard
  20 april, 2013 om 22:59

  Denk niet dat deze spec kloppen, ze zouden denk ik eerder overgaan naar een quadcore in plaats van een dualcore. Waarom zou je anders een nieuwe tab uitbrengen met deze spec terwijl de concurrent al betere specs hebben. Lijk me niet logisch.

 5. ron
  21 april, 2013 om 19:18

  ik voel me wel bekocht met de tab 1 10.1. Triest apparaat, traag en loopt regelmatig vast. Is 2 keer binnen garantie geruild. Koop never nooit meer koreaanse troep.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.