Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm begint massaproductie Snapdragon 800 chip eind mei

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2013, 11:10 CategorieHardware

We hebben begin dit jaar verschillende nieuwe processors voorbij zien komen maar er zijn nog maar weinig nieuwe tablets verschenen die ook met één van deze chips uitgerust zijn. Qualcomm introduceerde in januari de nieuwe Snapdragon 600 en 800 processors. De Snapdragon 600 is reeds in een aantal producten te vinden en het bedrijf laat deze week weten dat de Snapdragon 800 eind mei in massaproductie zal gaan.

Qualcomm Snapdragon 600 en 800

De Qualcomm Snapdragon 600 is net als zijn krachtigere broer een quadcore chip maar heeft een kloksnelheid van 1.9Ghz en beschikt over een Adreno 320 GPU grafische processor. Deze chip is al in een aantal nieuwe producten verschenen, waaronder de HTC One, de Samsung Galaxy S4 en de ASUS Padfone Infinity.

De Snapdragon 800 is de meest krachtige chip die Qualcomm tot op heden ontwikkeld heeft en is gebaseerd op de 400 Krait architectuur. De chip heeft een kloksnelheid van 2.3GHz, beschikt over een Adreno 330 grafische processor en biedt ondersteuning voor onder meer de weergave van 4K video met 30fps en Qualcomm’s Quick Charge 2.0. Volgens Qualcomm biedt de 800 serie processor 75 procent betere prestaties dan zijn voorganger.

Massaproductie in mei van start

Tijdens een media evenement in Beijing heeft Qualcomm deze week laten weten dat de nieuwe Snapdragon 800 quadcore processor eind mei in massaproductie zal zijn. Helaas wilde men niets kwijt over smartphones en tablets die met de chip uitgerust worden maar aankondigingen voor deze apparaten zullen waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.