Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Apple Earpods, RHA 450i en Teufel Aureol Fidelity

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2013, 12:01 CategorieAccessoire reviews

Wij behandelen natuurlijk graag allerlei zaken die te maken hebben met het gebruiken van een tablet, en in de reviews die we van verschillende tablets maken zeggen we vaak dat je voor echt fijn geluid toch echt je oordopjes moet gebruiken omdat ingebouwde speakers nog wel eens tegen willen vallen. Maar welke oordopjes zijn dan ook echte aanraders?

Review: Vergelijking drie oordopjes

Het is een beetje onderbelicht segment qua reviews op Tablets Magazine maar vanaf vandaag gaan we hier verandering in brengen. In deze eerste review bekijk ik 3 verschillende setjes:

 • Apple Earpods – €30,00
 • RHA 450i – €49,95
 • Teufel Aureol Fidelity – €99,99

Hoewel ik geen echte audiofiel ben heb ik wel degelijk geprobeerd de verschillende oordopjes op een solide manier te testen, maar naast de audiokwaliteit probeer ik ook andere belangrijke zaken als draaggemak, kwaliteit en het koord niet te vergeten.

De oordopjes heb ik getest met/op de iPad mini, een Mac mini en op een iPhone. Omdat ik de test zo eerlijk mogelijk wilde houden heb ik voor de directe vergelijking dezelfde nummers gebruikt.

Natuurlijk heb ik nog veel meer geluisterd met de verschillende dopjes en omdat ik zelf Apple’s Earpods gebruik heb ik daar nog het meeste ervaring mee.

Apple Earpods – €30,00

Bij de lancering van de iPhone 5 had Apple ook aardig wat aandacht voor hun vernieuwde oordopjes. Er zou een paar jaar gewerkt zijn aan het nieuwe design en hard gewerkt zijn aan de audiokwaliteit. Door de opvallende nieuwe druppelvorm van de oordopjes is het draaggemak erg groot en zitten ze prima in de oren. Wel heb ik begrepen dat dit niet voor iedereen het geval is en het dus zomaar zo kan zijn dat deze dopjes niet in je oren blijven zitten.

Apple-Earpods

De audiokwaliteit van de Earpods is te omschrijven als goed, maar het volume valt erg tegen. Ik heb bijna altijd de verschillende apparaten op het volledige volume om alles goed te kunnen horen. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken dat de Earpods in deze ‘vergelijking’ de enige zijn die van hard plastic zijn gemaakt en geen rubber/siliconen element hebben die in je oorkanaal gaan en zo (bijna al) het achtergrondgeluid wegnemen. De lage tonen zijn niet enorm duidelijk aanwezig maar dat wordt voor een groot deel goed gemaakt door de helderheid van het geluid in het midden/hoog segment. De Earpods klinken in mijn oren ook erg fijn als het gaat om gesproken audio (zoals Podcasts). In het algemeen is de audiokwaliteit gewoon erg respectabel maar niets bijzonders.

Apple heeft naast een nieuwe vorm van de dopjes ook een paar kleine veranderingen doorgevoerd in het kabeltje, wat er volgens mij gewoon op neerkomt dat het kabeltje net iets dikker is geworden. Een wat dikker en stugger kabeltje heeft als gunstig effect dat het wat robuuster is en langer meegaat, maar ook dat de kabel minder in de war gaat als je ze even in je jaszak moet bewaren. Handig.

De voordelen:

 • Fijne pasvorm
 • Stevig kabeltje
 • Ingebouwde microfoon en bediening voor audio

De nadelen:

 • Volume valt tegen
 • Schiet tekort bij lage tonen
 • Alleen in het wit verkrijgbaar

RHA 450i – €49,95

RHA staat voor Reid Heath Audio, een Brits merk dat zich specialiseert in koptelefoons. De producten van RHA zijn in Nederland zover ik weet alleen te koop in de (online) Apple Store. De belangrijkste bijzonderheden van deze dopjes zijn dat je voor relatief weinig geld oordopjes krijgt die uit aluminium zijn vervaardigd en worden geleverd met 7 setjes rubberen tipjes, zodat de kans enorm groot is dat er een setje tussenzit dat goed op je oorkanaal aansluit.

RHA-450i

De kabel van de oordopjes is omhuld door stof maar zelfs met deze toevoeging nog steeds erg dun te noemen, en gaat in mijn ervaring bijna automatisch in de knoop als je ze even in je broekzak bewaart. De plek waar de kabel aan de oordopjes zit is voorzien van een lekker lang stuk verdikt rubber, wat ongetwijfeld de levensduur van de dopjes vergroot omdat dit de plek is waar in mijn ervaring de meeste oordopjes stuk gaan. Net als bij de Earpods zit er een microfoon met volume controls in de kabel verwerkt. Dit is erg handig om snelle aanpassingen in volume door te voeren of een kort handsfree-gesprek te voeren. De knopjes zijn lekker dik en beter te gebruiken dan het dunne element die je op de Earpods terugvindt.

De audiokwaliteit is ontegenzeggelijk een stuk beter dan die van de Apple Earpods, vooral opvallend is het opeens aanwezig zijn van een respectabel bass-geluid. Ook hebben de dopjes een goed volume en kon ik mijn apparaten gebruiken zonder het volume helemaal open te draaien. Helaas is het niet allemaal perfect want in de hoge tonen lijken de RHA 450i dopjes zich nog wel eens te verslikken en ietwat schel te klinken. De middenrange is prima maar door de redelijk aanwezig bass waren ze in mijn ervaring – opvallend genoeg – iets minder geschikt om te luisteren naar podcasts. Voor muziek in allerlei smaken zijn het erg fijne dopjes.

De voordelen:

 • Luxe aluminium dopjes en 7 meegeleverde tips
 • Ingebouwde microfoon en bediening voor audio
 • Lekker stevig aanwezig bass-geluid

De nadelen:

 • Dun kabeltje dat makkelijk in de war raakt
 • Minder goed voor gesproken audio
 • Soms wat schel in de hoge tonen

Teufel Aureol Fidelity

De oordopjes van Teufel zijn de meest luxe en ook meteen de duurste van deze eerste vergelijking. Gelukkig kan ik wel meteen melden dat de audiokwaliteit ook duidelijk de beste is van de drie. De Aureol Fidelity oordopjes zijn gemaakt van aluminium en zijn vrij fors. Aan de achterkant zit een soort grill (zonder functie) met een chique T van Teufel, en het zijn daarmee de mooiste dopjes om te zien. Het pakket wordt ook erg compleet geleverd. Je krijgt 6 setjes tips in zowel zwart als wit meegeleverd (handig om verschil tussen links en recht makkelijk te zien!) en in de luxe verpakking zitten ook een aantal verloopstukjes, een clip om de kabel los van je jas/rits te houden en een pouch om de oordopjes in te vervoeren.

Teufel-Aureol-Fidelity

De kabel van de dopjes lijkt haast wel gemaakt te zijn van gevlochten staaldraad maar het is natuurlijk wel gewoon van plastic. Van de drie oordopjes in dit artikel is het duidelijk de dikste/stevigste kabel daarmee dus ook het setje die het minst makkelijk in de knoop lijkt te raken. Ook de aansluiting tussen kabel en oordopjes is erg stevig. Het grootste nadeel of eigenlijk gemis is echter dat deze oordopjes geen microfoon/volume controls hebben in de kabel, iets dat je tijdens gebruik toch wel erg mist. Gelukkig maakt het geluid weer een hoop goed.

Over de hele range zijn de Aureol Fidelity oordopjes wat mij betreft de fijnste om naar te luisteren, met een enorm volume (30-40 procent volume is voor mij meer dan genoeg). De bass-weergave is erg goed maar niet storend omdat de midden en hoge tonen ook goed weergegeven worden. Zowel muziek als gesproken woord zijn erg aangenaam met deze oordopjes. Helaas was het voor mij niet mogelijk om met de meegeleverde tips een perfecte pasvorm te creëren voor mijn oren, iets dat ik ook in reviews van anderen terug heb gevonden. In reviews waar testers het over een perfecte pasvorm hadden vond ik wel veel opmerkingen over een overdreven aanwezige bass. Misschien is de minder dan optimale pasvorm dus ook als voordeel uit te leggen. Omdat de oordopjes vrij groot en zwaar zijn waren dit de dopjes die het makkelijkste uit mijn oren leken te vallen. Al met al had ik had liever iets meer tipjes gezien dan de verschillende kleuren.

De voordelen:

 • Enorm goed volume
 • Luxe materialen en prima bouwkwaliteit
 • Goede geluidsweergave over gehele range
 • Luxe verpakking met verschillende accessoires

De nadelen:

 • Geen microfoon/afstandbediening
 • Pasvorm kan lastig zijn
 • Vrij kostbaar

Conclusie

RHA 450i

Toen ik begon met het testen van deze oordopjes ging ik er eigenlijk wel vanuit dat de duurste dopjes zoveel beter zouden zijn en dat ik die aan het eind van de rit wel als ‘winnaar’ uit moest roepen. Ik ben echter van mening dat voor de meeste mensen de oordopjes van RHA de meest verstandige keuze is, ondanks het kabeltje dat vrij gemakkelijk in de war gaat en de soms wat schelle hoge tonen. Uiteindelijk heeft de RHA 450i gewoon de beste prijs/kwaliteit verhouding.

oordopjes-totaal

Apple Earpods

Maar toch moet er een belangrijke kanttekening bijgezet worden. Ik zou namelijk persoonlijk mijn geld uitgeven aan de Earpods. Niet omdat ik zo’n enorme fan van Apple ben maar omdat dit de enige dopjes zijn die je oren niet volledig afsluiten (in-ear). Ik gebruik mijn oordopjes vooral buiten en dan wil ik graag kunnen horen wat er om mij heen gebeurt. Ook heb je met oordopjes die je oren niet volledig afsluiten minder last van ‘kabelruis’, het geluid dat je hoort als de kabel langs de harde delen van je jas (rits bijvoorbeeld) schuurt. Met een beetje rekening houden kan je die geluiden wel voorkomen en bij de Teufel oordopjes wordt zelfs nog een extra clip meegeleverd die dit doel speciaal dient.

Teufel Aureol Fidelity

Als we het hebben over pure geluidskwaliteit dan zijn de Teufel Aurol Fidelity dopjes duidelijk de winnaar. Het mag geen verassing zijn dat je daar dus wel ruim extra voor moet betalen.

Weggeef actie!

RHA was zo vriendelijk om een setje extra rubbertjes/tipjes mee te leveren bij ons reviewmodel en dus kunnen we de oordopjes (met nieuw tipjes dus) aan een van jullie weggeven! Meedoen kan door voor morgen 17:00 te reageren onder dit artikel. Wij kiezen daarna een winnaar die via e-mail wordt benaderd.

weggeefactie-RHA

Mocht je niet winnen kan je de RHA oordopjes kopen bij de online Apple store voor €49,95, de Earpods zijn op verschillende locaties te koop voor €30 euro en de Teufel Aureol Fidelity dopjes kan je voor €99,99 kopen via de website van Teufel.

 

UPDATE:  De winnaar is bekend, namens RHA en natuurlijk onszelf willen we Ireendje feliciteren! We hebben een e-mail gestuurd naar het adres dat bij ons bekend is voor verder afhandeling. 

Hou Tablets Magazine in de gaten voor het laatste nieuws en natuurlijk nog meer nieuwe acties , dit kan je doen door ons te volgen op @Twitter of natuurlijk via RSS.

 • Delen:

Reacties

 1. fred
  17 april, 2013 om 12:15

  ben ik de eerste die reactie plaats
  dan wil ik ook wel de winnaar zijn van de oordopjes
  ben heel toevallig op zoek naar setje dus wie weet heb ik een geluk

 2. PeterVL
  17 april, 2013 om 12:23

  Een (goed) earsetje ontbreekt ook op mijn lijst van “dingetjes die ik heb en koester” dus … verras me maar (op een positieve manier, als het even kan).
  * kruist vingers *

 3. Sander
  17 april, 2013 om 12:24

  Ik ben zelf wel te spreken over de Apple Earpods, maar de RHA 450i zouden m’n muziek toch net even dat beetje extra gevoel geven.

 4. Remon
  17 april, 2013 om 12:25

  Mooie actie; dat zijn een mooi stel “oortjes”.

 5. Erik
  17 april, 2013 om 12:26

  Heel duur die Teufel dopjes. Ik heb een set active speakers van Teufel voor dezelfde prijs.

  Nog nooit dopjes gehad waar ik blij van word. Dus verras me met de RHA 450i.

 6. Rudy
  17 april, 2013 om 12:51

  Ik heb voor mijn vriendin na verschillende merken niet een type gekocht waar zei vrolijk van wordt misschien van de RHA tipjes wel.

 7. Koen
  17 april, 2013 om 12:54

  Ik heb onlangs Teufel speakers mogen horen en moet zeggen dat ik wel benieuwd ben naar het geluid van Teufel oordopjes, maar of het inderdaad de prijs waard is…

  Aangezien Apple zelf niets helaas meelevert lijken de RHA 450i mij een mooie toevoeging voor bij mijn nieuwe iPad mini.

 8. Cornelis
  17 april, 2013 om 13:07

  Wat handig, deze oordoppen review. Misschien kunnen jullie ook nog eens kijken naar sport oordopjes? In ieder geval zou ik de RHA’s graag willen winnen!

 9. Psycohero
  17 april, 2013 om 14:09

  Onlangs zijn mijn eigen oordopjes gesneuveld na jaren lang trouwe dienst! Ben dus wel in de markt voor een mooi setje nieuwe.

  Wat betreft de review: zijn de setjes voor het daadwerkelijke reviewen een paar uur ingespeeld? Pas na een aantal uren spelen is de vorm van de membraampjes in hun definitieve staat, wat vooral voor de hoge tonen heel wat uit kan maken, meestal positief.

  • Sam Rijver
   17 april, 2013 om 14:12

   Ja de dopjes zijn meer dan een paar dagen gebruikt voordat ik actief ben gaan zitten vergelijken.

 10. Woout
  17 april, 2013 om 14:27

  Extra setje oortjes is altijd handig! Ben nu meer dan tevreden met de Apple Earpods die ik kreeg bij mijn iPhone 5 maar die RHA lijkt mij ook wel wat.

 11. Jelle Pieneman
  17 april, 2013 om 14:34

  Aangezien ze bij mijn in de buurt van mijn werk bezig zijn met heipalen in de grond te rammen, kan ik wel een setje oordopjes gebruiken.

 12. Jordy vermeulen
  17 april, 2013 om 14:41

  Ik hoop dat ik nu eens geluk heb

 13. Gerald
  17 april, 2013 om 15:46

  Zal ook nu wel niet winnen…?

 14. John
  17 april, 2013 om 16:28

  Inderdaad zeer waardevol zo een test, ben ook wel benieuwd hoe ze reageren op beweging.

  • Sam Rijver
   17 april, 2013 om 16:31

   Ik hoop binnenkort met wat meer verschillende dopjes te komen en wie weet ook sportdopjes, toch is het erg lastig iets te zeggen over dat soort dingen omdat het nogal afhankelijk is van het oorkanaal, die voor iedereen weer net wat anders is. Bij mij zitten de earpods erg goed, bij anderen vallen ze er zomaar uit. De Teufels zijn ook een goed voorbeeld, bij ene review wordt als perfect genoemd, bij mij toch niet helemaal optimaal.

   Maar er zijn natuurlijk ook systemen die wat meer klem zitten, met een band of iets dergelijks. Wie weet komen die ook een keer voorbij op tabletsmagazine!

 15. Pachalbella
  17 april, 2013 om 16:36

  Leuk! Als ik win nog net iets meer oranje in mijn kop!

 16. Arnout
  17 april, 2013 om 17:27

  Ik heb zelf een full size headphone met een protable hoofdtelefoon versterker op me tablet. Geeft een erg goed en hard geluid.

  Dit is erg handig thuis of in bed, maar voor onderweg zou ik ook voor de rha gaan. ;-)

 17. Rens
  17 april, 2013 om 17:36

  Geen geslijm van mij, zou alleen erg blij zijn als ik deze win (=

 18. MK
  17 april, 2013 om 17:37

  Bingo!!

  :)

 19. Johan
  17 april, 2013 om 19:01

  Hallo,
  ook ik zou erg blij zijn met dit setje oordopjes.
  Wil ze erg graag uitproberen. :)

 20. Robin
  17 april, 2013 om 19:46

  M’n Sennheiser dopjes zijn in het toilet gevallen (samen met m’n iPod). Erg stom van me natuurlijk. Ben nu aan het sparen voor nieuwe…

 21. Ireendje
  17 april, 2013 om 19:48

  Leuke actie. Ik doe graag mee.

 22. Ken
  17 april, 2013 om 21:15

  Hopelijk win ik deze actie, zodat ik mijn oude kan vervangen. Ik heb geen idee waarom ik af en toe een schokje krijg…

 23. Arien
  17 april, 2013 om 21:51

  Doe maar

 24. Sjokojunk
  17 april, 2013 om 22:06

  Music was my first love and it will be my last
  Gadgets genoeg laptop Ipad PC en Ipod
  Maar nog nooit de juiste sets gevonden voor redelijke prijs goede quality qua sound en pasvorm maar ook quality van
  Het materiaal en de duurzaamheid bij gebruik

 25. Laurens
  17 april, 2013 om 23:21

  Check!

 26. Carlo
  18 april, 2013 om 12:24

  Dit soort testjes juig ik toe. Ga zo door. Misschien volgende keer de wat kleinere oneare modellen?

 27. Johan
  19 april, 2013 om 10:27

  Gefeliciteerd Ireendje.

 28. fred
  19 april, 2013 om 12:57

  En wie is nu gewonnen hoor of zie niks meer

  • Sam Rijver
   19 april, 2013 om 13:21

   Er staat een update onderaan de post. Ireendje heeft gewonnen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.