Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Mega 6.3 in juni te koop in Nederland voor 599 euro

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2013, 11:43 CategorieAndroid

Nadat eerder deze week alle specificaties al uitlekten heeft Samsung vandaag de Galaxy Mega phablet officieel gelanceerd. Voorlopig komt echter alleen de Galaxy Mega 6.3 met een 6.3 inch display naar Nederland. Dit model moet in juni te koop zijn voor een prijs van 599 euro.

Samsung Galaxy Mega 6.3

De Samsung Galaxy Mega is een kruising tussen een tablet en een smartphone, ook wel een phablet genoemd. Het toestel beschikt over alle functies waarover een normale smartphone beschikt maar ook over een 6.3 inch display wat weer dichtbij de grootte van een kleine tablet komt.

De Galaxy Mega beschikt onder meer over een 6.3 inch PLS HD display met een 1.280 bij 720 pixels resolutie, een 1.7GHz dualcore processor, 1.5GB aan werkgeheugen en 8GB of 16GB aan opslaggeheugen. Dit opslaggeheugen kan met maximaal 64GB uitgebreid worden middels een microSD kaart. Verder is het toestel voorzien van GPS, Glonass, Bluetooth 4.0, een 3200mAh batterij, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.9 megapixel camera aan de voorzijde, een gewicht van 199 gram en een profiel van 8 millimeter.

De Galaxy Mega draait op het recente Android 4.2 Jelly Bean met daar overeen Samsung’s TouchWiz interface. Ook voegt Samsung verschillende software features toe, waaronder een Split Screen-modus, de Watch On afstandsbediening-functie, Samsung Link, S Memo, Air View en ChatOn.

Galaxy Mega 5.8

Samsung lanceert vandaag ook de 5.8 inch Galaxy Mega maar dit model komt voorlopig niet naar Nederland. Dit toestel beschikt onder meer over een 5.8 inch qHD display, een 1.4GHz dualcore processor, 1.5GB aan werkgeheugen en een 2600mAh batterij.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Mega 6.3 moet in juni naar Nederland komen voor een adviesprijs vanaf 599 euro.

 • Delen:
Samsung Galaxy Mega 6.3
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. Delacosa
  11 april, 2013 om 16:27

  Go a head samsung. Heerlijk de keuzes die samsung de consumenten bied.
  ik hou dr van.

  Hoop dat apple de klanten ook es meer keuzes gaat geven. Maak een Phablet lanceer een iphone met een grote en brede scherm.

 2. Hans de Klerk
  17 juni, 2013 om 16:11

  Wat moet je met een IPhone,niks toch!

 3. tidde
  26 augustus, 2013 om 14:29

  geweldig ding zeg,
  accu tijd is awesome!!! betere dan de note II,
  prijs 450 mediamarkt met Essent korting (100) 350 euro!!!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.