‘Samsung komt met 11 inch Galaxy Tab 11 en Nexus 11 tablets’

29 april 2013 1 Minuut 3 Reacties
Google-Nexus-10-4

Begin dit jaar lanceerde Samsung de 8 inch Galaxy Note en vandaag werd de 7 inch Galaxy Tab 3 aan het assortiment toegevoegd. Daar blijft het echter niet bij als we de geruchten mogen geloven. De Koreaanse fabrikant zou dit jaar zelfs twee 11 inch tablets op de markt willen brengen.

Nexus 11 en Galaxy Tab 11

Volgens Sammobile, wie een overzicht van de in 2013 te lanceren tablets in handen gekregen zegt te hebben, komt Samsung dit jaar met twee tablets die een formaat van 11 inch hebben. Eén van deze modellen wordt samen met Google ontwikkeld en zou de naam Nexus 11 krijgen. Deze tablet zou beschikken over een Super PLS LCD display en Samsung’s nieuwe Exynos 5 Octa processor. Dit zou van de Nexus 11 de eerste tablet met Samsung’s 8-core processor maken. Ook zou de tablet uitgerust zijn met een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een microSD kaartlezer.

Daarnaast zou Samsung een 11 inch tablet onder de naam Galaxy Tab 11 willen uitbrengen. Ook dit model beschikt volgens de bronnen over een 8 megapixel en een 2 megapixel camera maar zou worden uitgerust met een dualcore ARM Cortex A15 (Exynos 5250) processor. Over de overige specificaties is nog niks bekend en Samsung zelf heeft ook nog niks bekendgemaakt over de komst van beide modellen.

Galaxy Tab 8.0 en Galaxy Tab DUOS

Dat is echter ook niet alles want uit de jaarplanning van Samsung kunnen we volgens Sammobile ook halen dat de Koreaanse fabrikant werkt aan een 8 inch Galaxy Tab tablet en een Galaxy Tab met dual-sim mogelijkheid. De Galaxy Tab 8 zou beschikken over een Full HD AMOLED display, twee camera’s en een quadcore ARM Cortex A9 processor. De Galaxy Tab met dual-sim mogelijkheid zou de naam Galaxy Tab DUOS 7.0 krijgen en beschikken over een dualcore processor, een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en twee camera’s.

Reacties (3)