Samsung maakt sneller printen vanaf tablets mogelijk

25 april 2013 1 Minuut 6 Reacties
Samsung-mobiele-printoplossingen

Samsung wil het gebruiksgemak van mobiele apparaten vergroten en doet dit onder meer door sneller en eenvoudiger printen mogelijk te maken. De Koreaanse fabrikant introduceert drie nieuwe mobiele printoplossingen; de Samsung MobilePrint App, de ‘Print’-knop in het mobiele besturingssysteem en de integratie van NFC-technologie in nieuwe printers.

Lees meer over printen met je Android tablet (apps en Cloudprint)

Samsung mobiele printoplossingen

Voor iedereen die een tablet of smartphone met iOS, Windows of Android heeft wordt het met de Samsung MobilePrint App (download) eenvoudiger om snel te printen. De app kan gratis gedownload worden en vervolgens worden gebruikt om onder meer foto’s, e-mails, webpagina’s, Google Docs, PDF’s en Word-documenten te printen. De app heeft ook een fax-functie en wanneer je een Samsung printer gebruikt kun je gescand materiaal direct naar je mobiele apparaat sturen.

Ook zonder specifieke app of software moet printen eenvoudiger kunnen volgens Samsung. Wanneer je een tablet of smartphone van de Koreaanse fabrikant hebt dan beschik je over een ingebouwde printfunctie waarmee printers automatisch worden gedetecteerd. Je hoeft enkel op de ‘Print’- knop in het menu van de smartphone of tablet te klikken en de geselecteerde documenten worden uitgeprint.

Samsung heeft daarnaast nieuwe kleurenlaserprinters aangekondigd die NFC (Near Field Communication) ondersteunen. Dat maakt een Wi-Fi netwerk overbodig om te kunnen printen. Je hoeft enkel je smartphone of tablet in de buurt van een Samsung printer te houden en er wordt automatisch verbinding gemaakt.

De nieuwe mobiele printoplossingen kunnen gebruikt worden op de Galaxy S-serie smartphones, de Galaxy Note tablets en de Galaxy Tab tablets.

Lees meer over printen met je Android tablet (apps en Cloudprint)

Reacties (6)