Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung werkt aan besturing tablet met gedachten

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2013, 11:27 CategorieHardware

Eén van de belangrijke features van een tablet is natuurlijk de mogelijkheid om de software middels je vingers de bedienen. Toch wordt er alweer verder gekeken naar nieuwe manieren om je tablet te bedienen, wellicht zelfs puur met gedachten.

Besturing middels gedachten

Samsung werkt samen met de Amerikaanse University of Texas aan een onderzoek waarbij besturing middels gedachten centraal staat. Door het analyseren van de hersengolven van de gebruiker kan mogelijk in de toekomst gezien worden welke functie een gebruiker wil uitvoeren. Technology Review heeft deze week een artikel over het onderzoek gepubliceerd en geeft aan dat simpele commando’s als bijvoorbeeld het openen van applicaties en het starten van muziek al mogelijk zijn. Hiervoor moet de gebruiker echter nog wel een speciaal instrument op het hoofd dragen waarmee de hersengolven geanalyseerd kunnen worden.

In onderstaande video wordt gedemonstreerd hoe de besturing middels gedachten op dit moment werkt. Op het scherm van de tablet worden verschillende knoppen getoond die op een bepaalde frequentie knipperen. Wanneer de gebruiker zich concentreert op één van deze knoppen dan maakt dit een specifiek elektrisch patroon zichtbaar in de hersengolven. Vervolgens kan bepaald worden welke functie de gebruiker wil uitvoeren. Volgens de onderzoekers wordt in 80 tot 95 procent van de gevallen het juiste commando bepaald.
De toekomst

De bediening van je tablet, of elk ander apparaat, middels gedachten klinkt erg interessant maar brede toepassing in consumentenelektronica is nog ver weg. Daarvoor moeten de mogelijkheden uitgebreid en het gebruik vereenvoudigd worden. Samsung en de University of Texas willen eerst kijken naar de mogelijkheden om de techniek beschikbaar te stellen voor mensen met een handicap.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.