Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Snelle quadcore Windows 8 tablets voor 200 dollar in 2014’

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2013, 20:05 CategorieHardware

Volgens Intel kunnen we volgend jaar Windows 8 tablets met quadcore Atom-processors verwachten voor prijzen rond de 200 dollar. Dit moet allemaal mogelijk gemaakt worden door de opvolger van de huidige Atom-lijn. De productie van de nieuwe lijn Atom Bay Trail processors start in de tweede helft van dit jaar en de eerste Windows 8 tablets met deze nieuwe processors moeten begin 2014 in de winkel liggen.

Netbooks maken plaats voor Windows 8 tablets

Nu het steeds duidelijker lijkt te worden dat de netbook zijn langste tijd wel heeft gehad richt Intel haar pijlen op de tabletmarkt. Natuurlijk zijn we sinds de komst van Windows 8 al redelijk bekend met de Atom Z2760 processor maar daar zijn wij – en anderen – nu niet echt van onder de indruk qua prestaties. De volgende lijn moet het verschil gaan maken en gaat werken met 4 kernen.

Volgens de uittredende CEO van Intel Paul Otellini maakt dit nieuwe platform het voor fabrikanten straks mogelijk maken om nieuwe Windows 8 tablets in meer (lees: lagere) prijsklassen te kunnen gaan aanbieden. Op welke formaten men hier doelt is niet duidelijk maar we weten inmiddels zo goed als zeker dat de Windows 8.1 update kleinere Windows 8 tablets mogelijk zal maken. Naast tablets moeten deze processors ook laptops met touchscreens gaan aandrijven en ook deze producten moeten voor erg interessante prijzen verkocht kunnen worden.

Natuurlijk heeft Intel in hun roadmap allerlei mooie verhalen over hun nieuwe processor en zouden we kunnen rekenen op dikke snelheidswinsten. Het verleden heeft ons echter geleerd dat we vooral bij de Atom-lijn van Intel beter eerst kunnen zien, en daarna pas geloven.

Bron: Cnet

  • Delen:

Reacties

  1. tuur
    17 april, 2013 om 20:24

    Ik heb een Atom tablet (Lenovo thinkpad) en vind dat deze zich uitstekend meet voor Office taken. Photoshop en games moet je er inderdaad niet voor gebruiken maar daar zijn andere oplossingen voor.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.