Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Tablet S krijgt Android 4.1 Jelly Bean update

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2013, 10:32 CategorieAndroid

Eind vorige maand maakte Sony al bekend dat de vorig jaar gelanceerde Xperia Tablet S ergens eind april of begin mei een update naar Android 4.1 Jelly Bean kon verwachten en vandaag laat de Japanse fabrikant weten dat de update deze week uitgerold wordt.

Update: De update wordt inmiddels ook in Nederland uitgerold.

Android 4.1 update Xperia Tablet S

Via haar eigen forum laat Sony weten dat de update naar het recente Android 4.1 Jelly Bean vandaag uitgerold zal worden voor Amerikaanse en Canadese gebruikers van de tablet. Hoewel er niks over de Nederlandse uitrol gemeld wordt is de verwachting dat deze, net als bij andere Sony toestellen, niet lang op zich zal laten wachten. De update wordt volgens de fabrikant automatisch via een notificatie aangeboden.

De update brengt het besturingssysteem van de Xperia Tablet S naar Android 4.1 Jelly Bean waarmee gebruikers onder meer toegang krijgen tot de persoonlijke Google Now assistent, Project Butter en verbeterde notificaties. Daranaast zegt Sony ook haar eigen applicaties van een update te hebben voorzien en een aantal bugs te hebben opgelost. Verder voegt Sony geen nieuwe functies aan de tablet toe.

Xperia Tablet Z

Overigens verschijnt binnenkort een high-end variant van de Xperia Tablet S op de Nederlandse markt in de vorm van de Xperia Tablet Z. Deze tablet beschikt onder meer over een Full HD display, een quadcore processor en een waterdichte en stofbestendige behuizing.

  • Delen:
Sony Xperia Tablet S
Android ICS (4.x)

Reacties

  1. bas
    18 april, 2013 om 20:28

    update wordt inderdaad nu op mijn tablet gezet! complimenten aan sony! daar mag samsung een voorbeel aan nemen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.