Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Specificaties Samsung Galaxy Mega 5.8 en 6.3 gelekt

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2013, 21:39 CategorieAndroid

De specificaties van Samsung’s twee grote nieuwe phablets, de Galaxy Mega 5.8 en Galaxy Mega 6.3, zijn gelekt. Eerstgenoemde krijgt een 1.4GHz dualcore-processor en een 5.8 inch-scherm, de Galaxy Mega 6.3 beschikt over een 1.7Ghz dualcore-processor en een (mega)groot 6.3 inch-scherm.

Dat blijkt uit informatie die SamMobile in handen heeft gekregen. De Galaxy Mega 5.8 wordt voorzien van een dualsim en krijgt naast het grote qHD TFT-scherm met een resolutie van een 960 bij 540 pixels ook 1.5GB aan werkgeheugen, een 8 megapixelcamera aan de achterzijde en een 2 megapixelcamera aan de voorzijde. De Galaxy Mega 6.3 heeft dezelfde specificaties, alleen het scherm is met 6.3 inch en een HD-resolutie groter.

Galaxy Mega 6.3: groot, groter, grootst

Beide toestellen zijn verder voorzien van Bluetooth 4.0, wifi 802.11 a/b/g/n en A-GPS. De Galaxy Mega 5.8 krijgt zijn energie van een accu van 2600 mAh en de afmetingen zijn een flinke 164×83.8×9.7mm, zijn grotere broer heeft een batterij van 3200 mAh en meet 88×167.6×7.9mm. Het is waarschijnlijk dat de phablets op Android 4.1 of 4.2 Jelly Bean draaien, waarna Samsung zijn eigen softwarelaag TouchWiz (Nature UX) implementeert. 

De Galaxy Mega 5.8 en Galaxy Mega 6.3 worden onderdeel van de nieuwe Mega-lijn van Samsung. De Mega-toestellen krijgen grote schermen en komen in allerlei verschillende soorten en maten. Samsung introduceert de lijn mede vanwege het ietwat onverwachte succes van de Galaxy Note en Galaxy Note II die respectievelijk over een 5.3 en 5.5 inch-scherm beschikken. De Mega’s hebben beide nog grotere schermen dan de twee Note-smartphones en horen daarmee bij de grootste phablets op de mobiele markt. Samsung introduceerde onlangs ook de Galaxy Note 8.0, een kleine tablet waarmee je kunt bellen. De Galaxy Note 8.0 is inmiddels te koop.

Een prijs of releasedatum van de Galaxy Mega 5.8 en Galaxy Mega 6.3 heeft Samsung nog niet vrijgegeven. Wel is duidelijk dat er zowel 3G als 4G modellen gelanceerd worden.

(bovenstaande foto is de Samsung Galaxy Player)

  • Delen:

Reacties

  1. tidde
    09 april, 2013 om 12:05

    oei gaaf
    maar wat zullen ze duur zijn…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.