Tele2 stelt 4G-netwerk pas in 2014 beschikbaar

19 april 2013 1 Minuut 4 Reacties
4G-tele2

Eind vorig jaar werden de 4G-frequenties voor de Nederlandse markt geveild en de meest opvallende partij die ook een frequentie te pakken kreeg was Tele2. Het bedrijf wordt hiermee een onafhankelijke provider maar klanten van het bedrijf moeten helaas wel tot 2014 voordat ze van het 4G-netwerk gebruik kunnen maken.

4G-netwerk Tele2 in 2014 beschikbaar

Tele2 laat deze week weten dat men hard werkt aan een uitrol van het 4G-netwerk maar dat een lancering in 2013 niet realistisch meer is. Tele2 geeft aan dat zij het netwerk compleet van de grond af moeten opbouwen, in tegenstelling tot de reeds gevestigde providers. Het bedrijf wil daarnaast de tijd nemen om de kwaliteit van het netwerk te garanderen en hierdoor kunnen klanten met een 4G smartphone of 4G tablet pas in 2014 van het netwerk gebruikmaken.

Andere providers

De andere drie providers die 4G-frequenties gekocht hebben zijn Vodafone, T-Mobile en KPN. KPN is eerder dit jaar reeds begonnen met het aanbieden van 4G abonnementen en T-Mobile maakte onlangs bekend het 4G-netwerk gratis ter beschikking te stellen voor bestaande klanten, al is het met beperkte snelheid. Vodafone en T-Mobile verwachten na de zomer het netwerk compleet beschikbaar te stellen voor klanten.

Reacties (4)