Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba Portege Z10t Windows 8 convertible duikt op tijdens IDF 2013

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2013, 10:48 CategorieHardware

Toshiba heeft tijdens het Intel Developer Forum 2013 in Beijing haar nieuwste Portege Windows 8 convertible voor het eerst aan het publiek getoond. De Ultrabook met afneembaar display heeft de naam Portege Z10t meegekregen en draait op een Intel Ivy Bridge processor.

Toshiba Portege Z10t

Hoewel de vertegenwoordigers van Toshiba nog niet veel over het nieuwe model wisten te vertellen valt uit de informatie en foto’s van Engadget te halen dat de Portege Z10t een zogenaamde Windows 8 convertible is waarbij het display en het toetsenbord uit elkaar te halen zijn en het display als stand-alone tablet gebruikt kan worden. Het keyboard dock beschikt onder meer over achtergrondverlichting voor de toetsen, een touchpad en een trackpoint, een ethernetpoort, een VGA-poort en USB-poorten. Het lijkt erop dat het dock het zonder eigen accu moet doen.

Toshiba-Portege-Z10t-2

De tablet zelf is uitgerust met een 10 inch display waarvan de resolutie nog niet bekend is, een Intel Ivy Bridge processor en waarschijnlijk 4GB aan werkgeheugen. Naast bediening middels touch is het mogelijk het display met een stylus te bedienen. Verder is de tablet voorzien van een volwaardige SD kaartlezer, een USB 3.0 poort en een microHDMI uitgang. Wat betreft het besturingssysteem rust Toshiba de Portege Z10t uit met Windows 8 of Windows 8 Pro.

Prijs en beschikbaarheid

De Toshiba Portege Z10t moet in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen. Over de prijs is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.