Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba lanceert Portege Z10t Windows 8 convertible

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2013, 19:47 CategorieHardware

Eerder deze maand kwam de Toshiba Portege Z10t al voorbij tijdens IDF 2013 en vandaag heeft het Japanse bedrijf de Windows 8 convertible officieel gelanceerd. De Portege Z10t kan als stand-alone tablet en als volwaardige Ultrabook gebruikt worden.

Toshiba Portege Z10t

Toshiba heeft eerder de Satellite U920t convertible met Windows 8 op de markt gebracht maar dit model maakt gebruik van een slider keyboard dat onder het display vandaan geschoven kan worden. De Portege Z10t beschikt over een keyboard dock waarin de tablet geplaatst kan worden.

Het tabletgedeelte beschikt over een 11.6 inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en kan uitgerust worden met een Intel Core i3, Core i5 of Core i7 processor. Wel heeft Toshiba ervoor gekozen de minder krachtige varianten van deze chips te gebruiken wat de batterijduur ten goede moet komen. Verder is de tablet voorzien van een USB 3.0 poort, een HDMI poort, een microSD card reader, Intel Wireless Display (optioneel), wifi en Bluetooth 4.0. Ook brengt Toshiba een variant met 3G/4G module op de markt en kan een stylus los aangeschaft worden. Het opslaggeheugen is niet bekendgemaakt maar Toshiba komt in ieder geval met meerdere opties aan SSD opslag.

Toshiba-Portege-Z10t-2

Het keyboard dock beschikt over een volledig QWERTY keyboard met achtergrondverlichting, een touchpad, USB 2.0, VGA, HDMI en ethernet poorten. De tablet kan in een mechanisme op het dock geklikt worden.

Het geheel draait op Windows 8 of Windows 8 Pro en Toshiba levert wat software mee voor de beveiliging van content.

Prijs en beschikbaarheid

De Toshiba Portege Z10t moet dit kwartaal nog in Nederland verschijnen voor een adviesprijs vanaf 1.099 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.