Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter voor Android krijgt nieuw uiterlijk en verbeterde navigatie

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2013, 10:47 CategorieAndroid

Twitter heeft vandaag een grote update uitgerold voor de Android applicatie waarmee de gebruikersinterface aangepast wordt en de navigatie verbeterd wordt. Helaas is de applicatie echter nog steeds niet geoptimaliseerd voor gebruik op tablets.

Twitter voor Android

Met de komst van Twitter 4.0 voor Android wijkt men voor het eerst af van het algemene design dat voor zowel de Android als iOS applicaties gebruikt werd. Twitter maakt nu gebruik van de Holo-designfilosofie die door Google met Android 4.x geïntroduceerd werd. Dit houdt onder meer in dat de app er een stuk strakker uitziet, het lettertype overeenkomt met het lettertype binnen Android en er beter gebruikt wordt gemaakt van de ruimte op het scherm. Dit geeft de app een native gevoel mee.

Verder zijn er ook diverse nieuwe functies toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om de ‘swipen’ tussen kolommen, iets dat zorgt voor een snellere navigatie. Daarnaast is de functionaliteit van de Twitter cards uitgebreid waardoor er directe links naar producten of apps in gebruikt kunnen worden, kun je direct naar een applicatie gaan vanuit een tweet, en is de applicatie volgens Twitter een stuk sneller dan voorgaande versies.

Downloaden

De nieuwe Twitter app voor Android is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.