Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: Vergelijking iPad mini en Samsung Galaxy Note 8.0

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2013, 16:39 CategorieAndroid

Sinds vorige week is de nieuwe Galaxy Note 8.0 te koop in Nederland, een tablet die door Samsung direct tegenover de zeer populaire iPad mini gezet wordt. Met snellere prestaties, de TouchWiz interface en de geavanceerde S-Pen stylus probeert de Koreaanse fabrikant de consument te overtuigen, maar hoe groot is het verschil tussen beide tablets wanneer je ze naast elkaar legt?

Galaxy Note 8.0 vs iPad mini

Het is natuurlijk lastig te vergelijken aangezien het twee heel verschillende producten zijn, met name door het gebruikte besturingssysteem. Als we puur naar de specificaties kijken dan is de Note 8.0 in het voordeel. De tablet beschikt namelijk over een quadcore 1.6GHz processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een microUSB poort en een 5 megapixel camera. De iPad mini moet het doen met een 1GHz dualcore processor, 512MB aan werkgeheugen, 16GB, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen en een 5 megapixel camera. Hoewel dit op papier wellicht grote verschillen zijn is het de vraag of je dit verschil duidelijk kunt merken wanneer je beide tablets naast elkaar legt. Check onderstaande video van Pocketnow voor het antwoord.

Beide tablets worden in de video, en ook in eerdere reviews, geprezen om de mogelijkheden en de prestaties maar het display wordt ook hier weer als één van de minpunten genoemd. De Galaxy Note 8.0 en iPad mini doen verder echter niet veel voor elkaar onder. De eerstgenoemde heeft het voordeel van de S-Pen stylus en extra software-features die met name voor productieve gebruikers interessant zijn, terwijl de iPad mini een kwalitatief hoogwaardig design (behuizing) heeft en beschikt over de meest uitgebreide applicatiewinkel.

Prijs en beschikbaarheid

De iPad mini is alweer een aantal maanden in Nederland te koop voor een prijs vanaf 329 euro. De Samsung Galaxy Note 8.0 is sinds vorige week te koop in Nederland voor een adviesprijs van 399 euro.

 • Delen:
Samsung Galaxy Note 8.0
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

 1. Gerrit
  17 april, 2013 om 17:34

  “terwijl de iPad mini een hoogwaardig design heeft”

  Wat moet ik me hier bij voorstellen? Ik vind apple producten over het algemeen qua uiterlijk helemaal niet mooi. Dus is design dan niet een subjectief begrip waar je niet op kunt beoordelen?

  • Martijn Chel
   17 april, 2013 om 17:35

   Daarmee wordt het gebruik van hoge kwaliteit materialen bedoeld. Dat is niet subjectief.

   • Ingrid Vanvuchelen
    18 april, 2013 om 0:47

    En waarom zou polycarbonaat minderwaardig zijn aan aluminium of glas?

   • Martijn Chel
    18 april, 2013 om 9:27

    Prima, maar lees de eerste reviews maar eens door (zelfs van alle Samsung smartphones en tablets) en je ziet wat ik bedoel. Dat is plastic en is dus veel minder een premium gevoel en bouw.

 2. Take A Money
  17 april, 2013 om 21:39

  Ik heb de 8.0 gisteren uitgeprobeerd maar wauw ik dacht het is een licht plastic goedkope tablet maar nee.

  Dit is echt een mooie solide tablet en voelt heel dun en premium aan. Absoluut geen lag. En de Touch wis os heeeel innovatief.bik denk dat de note 8.0 is denk ik de beste note.

  De note 2 is te klein met een pennetje de 10.1 vind ik een lomp toestel

  Dit gaat mijn galaxy 7.7 vervangen nu alleen nog wachten op 3g versie

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.