Video: Vergelijking iPad mini en Samsung Galaxy Note 8.0

17 april 2013 1 Minuut 5 Reacties
iPad-mini-Galaxy-Note-8-0

Sinds vorige week is de nieuwe Galaxy Note 8.0 te koop in Nederland, een tablet die door Samsung direct tegenover de zeer populaire iPad mini gezet wordt. Met snellere prestaties, de TouchWiz interface en de geavanceerde S-Pen stylus probeert de Koreaanse fabrikant de consument te overtuigen, maar hoe groot is het verschil tussen beide tablets wanneer je ze naast elkaar legt?

Galaxy Note 8.0 vs iPad mini

Het is natuurlijk lastig te vergelijken aangezien het twee heel verschillende producten zijn, met name door het gebruikte besturingssysteem. Als we puur naar de specificaties kijken dan is de Note 8.0 in het voordeel. De tablet beschikt namelijk over een quadcore 1.6GHz processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een microUSB poort en een 5 megapixel camera. De iPad mini moet het doen met een 1GHz dualcore processor, 512MB aan werkgeheugen, 16GB, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen en een 5 megapixel camera. Hoewel dit op papier wellicht grote verschillen zijn is het de vraag of je dit verschil duidelijk kunt merken wanneer je beide tablets naast elkaar legt. Check onderstaande video van Pocketnow voor het antwoord.

Beide tablets worden in de video, en ook in eerdere reviews, geprezen om de mogelijkheden en de prestaties maar het display wordt ook hier weer als één van de minpunten genoemd. De Galaxy Note 8.0 en iPad mini doen verder echter niet veel voor elkaar onder. De eerstgenoemde heeft het voordeel van de S-Pen stylus en extra software-features die met name voor productieve gebruikers interessant zijn, terwijl de iPad mini een kwalitatief hoogwaardig design (behuizing) heeft en beschikt over de meest uitgebreide applicatiewinkel.

Prijs en beschikbaarheid

De iPad mini is alweer een aantal maanden in Nederland te koop voor een prijs vanaf 329 euro. De Samsung Galaxy Note 8.0 is sinds vorige week te koop in Nederland voor een adviesprijs van 399 euro.

Reacties (5)