Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows 8.1 krijgt uitgeklede versie Startknop’

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2013, 15:13 CategorieBesturingssystemen

Vorige week verschenen er al verschillende geruchten over het feit dat Microsoft de alom bekende Startknop weer zou willen toevoegen aan Windows 8. Deze Startknop zou echter niet beschikken over dezelfde mogelijkheden als de traditionele variant en puur dienen als snelkoppeling naar het beginscherm.

Uitgeklede versie Windows 8 Startknop

The Verge meldt vandaag dat bronnen van de website wederom bevestigd hebben dat Microsoft de Startknop, welke tot op heden ontbreekt in Windows 8, weer zou willen introduceren met de Windows 8.1 update, voorheen Windows Blue genoemd. Net als de traditionele Startknop moet deze terug te vinden zijn linksonder in de taakbalk van de desktopinterface maar dat zou de enige overeenkomst zijn.

Microsoft zou namelijk volgens de bronnen een uitgeklede versie met een ander uiterlijk introduceren. De knop wordt aangeduid met een het logo van Windows en puur als snelkoppeling dienen voor het beginscherm. Hierdoor moet snel schakelen tussen de desktopinterface en touchinterface mogelijk worden. Snel terugkeren naar het beginscherm is al mogelijk binnen Windows 8 maar hiervoor moet de Windows knop op het toetsenbord, de Windows knop in de behuizing van een tablet of het Charms menu gebruikt worden.

Windows 8.1 update

Naast de toevoeging van de Startknop zou Microsoft volgens recente geruchten ook overwegen om de mogelijkheid om in de desktopinterface op te starten mogelijk te maken. Vooral gebruikers van desktopcomputers zouden deze mogelijkheid missen. Andere vernieuwingen die Windows 8.1 waarschijnlijk brengt zijn kleinere tegels, Internet Explorer 11 en een vernieuwde Snap View.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  22 april, 2013 om 21:10

  Het enige wat Windows op deze manier introduceert, is dat men overstapt naar een Mac of naar Linux.

  • Nguyen Van Minh
   29 april, 2013 om 10:27

   Linux en O.S. X zijn werelden van verschil van Windows, als u Windows 8 met de oudere varianted vergelijkt vergt dit minder tijd aan om aan te leren dan een compleet andere besturings systeem.

   Windows 8 is volledig ”compatible” met het ”traditionele-windows” en kan alles doen wat XP, Vista en 7 kunnen, dat zie ik de gemiddelde Mint, Ubuntu, O.S. X, iO.S. of Android gebruiker niet doen.

 2. Nguyen Van Minh
  29 april, 2013 om 10:23

  Ik ben persoonlijk blij dat Windows 8 trouw blijft aan het begin-scherm, op deze manier gaan meer ontwikkelaars toepassingen en applicaties voor Windows 8 en Windows RT maken.

  Microsoft innoveert dat moet niet bestraft worden, maar geprezen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.