Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ziggo begint uitrol wifi hotspots: Overal internet voor alle klanten

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2013, 16:33 CategorieProviders en netwerken

Internetprovider Ziggo heeft vandaag bekendgemaakt binnenkort te beginnen met de uitrol van wifi hotspots voor de regio’s waarin het bedrijf actief is. Uiterlijk eind augustus 2013 moeten alle internetklanten van het bedrijf toegang kunnen hebben tot bijna 1 miljoen Ziggo WifiSpots.

Ziggo WifiSpots

De WifiSpots maken gebruik van het modem van bestaande klanten en zetten een eigen netwerk op dat door andere klanten gebruikt kan worden, maar volgens Ziggo niet interfereert met het netwerk van de eigenaar van het modem. Ook hoeven klanten zich volgens het bedrijf geen zorgen te maken over de beveiliging van het eigen netwerk en heeft het gebruik van de WifiSpots door gasten heeft geen invloed op de internetprestaties bij de klant. Maximaal 20 gelijktijdige gasten kunnen van de WifiSpot gebruik maken met een gemiddelde snelheid die volgens Ziggo op “een paar Mb per seconde” ligt.

Ziggo heeft onlangs het gebruik van de Ziggo WifiSpots getest in de stad Groningen en geeft nu aan dat de functionaliteit voldeed aan alle gestelde eisen en dat het gebruik conform de verwachtingen was. Een belangrijke feit is dat maar 1 procent van de klanten niet wilde meewerken en de hotspot-functionaliteit uitzette. Door de positieve resultaten heeft Ziggo nu het plan om voor het einde van de zomer ongeveer 1 miljoen WifiSpots te activeren.

Den Haag is de volgende stad waar de WifiSpots geactiveerd worden. Vanaf 7 mei worden ongeveer 65.000 Ziggo WifiSpots in Den Haag aangezet en kunnen klanten van de internetprovider in veel delen van de stad over een internetverbinding beschikken. Hiervoor hoeft volgens Ziggo maar één keer per apparaat aangemeld te worden, waarna van elke hotspot gebruik gemaakt kan worden. Per gebruiker kunnen maximaal twee verbindingen actief zijn. Op 1 september moeten alle regio’s waarin de provider actief is beschikken over de WifiSpots.

Samenwerking met UPC

Daarnaast is Ziggo momenteel in gesprek met UPC om te kijken naar de mogelijkheden om de netwerken van beide bedrijven wat betreft de hotspots samen te voegen. Hierdoor zouden klanten van beide bedrijven nagenoeg overal in Nederland, ook in gebieden waar Ziggo niet actief is, toegang krijgen tot een internetverbinding middels een hotspot.

  • Delen:

Reacties

  1. Iwan Harder casema
    29 juni, 2014 om 11:51

    Maak regelmatig lange fietstochten vanuit Woerden naar diverse richtingen, waarbij me opvalt dat ik op mijn smartphone vaak melding “geen bereik” krijg als ik wifi spot inschakel. Bijv. In Rotterdam, wat voor een grote stad teleurstellend is. Dus er valt een hoop verbeteren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.