Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

7 inch Lenovo IdeaTab A5000 met quadcore chip en GSM-functie gelekt

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2013, 13:46 CategorieAndroid

Lenovo heeft afgelopen februari tijdens MWC 2013 een drietal Android tablets aangekondigd die komende zomer in Nederland moeten verschijnen. Daar blijft het echter waarschijnlijk niet bij want deze week is de Lenovo IdeaTab A5000 opgedoken.

De Lenovo IdeaTab A1000 en A3000 (hierboven afgebeeld) zijn twee 7 inch budgettablet die draaien op een recente versie van Android Jelly Bean en voor een prijs van respectievelijk 149 en 199 euro in de winkels moeten liggen. Daarnaast komt Lenovo met de middenklasse IdeaTab S6000 die over groter display maar ook een hogere prijs van 249 euro beschikt.

Lenovo IdeaTab A5000

Deze week is er nog een tablet van Lenovo opgedoken welke gaat onder de naam IdeaTab A5000. Dit model zou beschikken over een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en een quadcore ARM processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Ook zou de tablet uitgerust zijn met een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een VGA camera aan de voorzijde, wifi, Bluetooth GPS en een USB-poort. Daarnaast is de tablet voorzien van een 3G-module voor mobiel internet en een GSM-functie voor bellen en sms’en. Het geheel zou een gewicht van 350 gram hebben en 11 millimeter dik zijn.

Lenovo heeft de tablet zelf nog niet officieel aangekondigd en over de prijs en beschikbaarheid is dan ook nog niks bekend. Mogelijk gaat de fabrikant met dit model de concurrentie aan met onder meer de ASUS FonePad en de Samsung Galaxy Tab 3 (7.0).

Via: MobileGeeks

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.