Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer bevestigt komst 10 inch Iconia A3 Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2013, 15:59 CategorieAndroid

De laatste weken zien we bijzonder veel geruchten en nieuwsberichten over tablets van Acer voorbij komen. De Taiwanese fabrikant heeft afgelopen week diverse nieuwe Windows 8 producten aangekondigd en introduceerde twee nieuwe Android tablets. Komende zomer kunnen we echter ook nog een 10 inch Android tablet verwachten.

Acer Iconia A3: 10 inch tablet

Op het gebied van Android zet Acer de laatste tijd in op goedkopere modellen met kleinere formaten. Zo introduceerde het bedrijf begin dit jaar de 7 inch Iconia B1-A71 en werd afgelopen week de 7.9 inch Iconia A1 (hierboven afgebeeld) aan het assortiment toegevoegd. Binnenkort kunnen we ook al een opvolger van de Iconia B1 verwachten, compleet met een nieuw design en meer werkgeheugen. Daar blijft het echter niet bij want senior vice-president van Acer, Scott Lin, heeft deze week bevestigd dat de fabrikant komende zomer ook een 10 inch Android tablet zal lanceren in de vorm van de Iconia A3.

Hoge verwachtingen

Wat we precies van de tablet kunnen verwachten qua specificaties en prijsstelling wilde Lin niet kwijt, maar kijkend naar de nieuwe tablets die Acer tot nu toe gelanceerd heeft is de kans groot dat men ook dit model voor een aantrekkelijke prijs in de markt te zet. De verwachtingen van Acer zijn in ieder geval hoog want het bedrijf wil dit jaar maar liefst 10 miljoen tablets over de toonbank zien gaan. 1.5 miljoen stuks van de Iconia B1 zijn volgens Acer reeds verscheept en nog eens 1.5 miljoen stuks moeten voor het einde van dit jaar de deur uit gaan. Van de 7.9 inch Iconia A1, welke volgende maand in Nederland moet verschijnen, en de nog onaangekondigde Iconia W3 Windows 8 tablet verwacht het bedrijf 5 miljoen stuks te verkopen. Dat laat 2 miljoen stuks voor de nieuwe 10 inch Iconia A3 tablet en mogelijk andere 10 inch tablets over.

Via: Engadget

  • Delen:
Acer Iconia B1-A71
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.