Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia B1-710 komt ook in 3G-variant met quadcore processor

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2013, 12:14 CategorieAndroid

Begin deze maand kondigde Acer een nieuwe versie van de onlangs gelanceerde Iconia B1 budgettablet aan met een nieuw design en meer werkgeheugen. Inmiddels is ook bekend dat er een 3G-versie van deze nieuwe variant zal verschijnen welke ook beschikt over een nieuwe quadcore processor.

Nieuw design Acer Iconia B1

Hoewel de Acer Iconia B1 pas twee maanden in Nederland te koop is heeft Acer al een opvolger aangekondigd. De vernieuwingen zijn met name te vinden in het design van de tablet. Zo heeft Acer de blauwe rand verwijderd en de behuizing een stuk strakker gehouden, exact in de stijl van de 7.9 inch Acer Iconia A1 tablet. Onder de motorkap is alleen het werkgeheugen verhoogd van 512Mb naar 1GB. Voor zover nu bekend krijgt dit model, met 8GB aan opslaggeheugen een prijs van 129 euro mee. Wanneer de tablet exact verschijnt is nog niet bekend.

Iconia B1 3G met quadcore processor

Vandaag is er ook wat meer informatie opgedoken over de 3G-variant die later dit jaar moet verschijnen. Deze versie krijgt niet alleen een nieuw design en meer werkgeheugen, maar beschikt ook over een nieuwe processor. De wifi-only variant is uitgerust met een dualcore MTK 8317T processor van Mediatek met een kloksnelheid van 1.2GHz. De 3G-variant wordt voorzien van een krachtigere quadcore MTK 8389/8125 processor, ook met een kloksnelheid van 1.2GHz.

Verder beschikt de Iconia B1-710 over dezelfde specificaties als het wifi-only model, waaronder een 7 inch display met een resolutie 1.024 bij 600 pixels, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD kaartlezer, wifi, Bluetooth en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. Het 3G-model van de Iconia B1 krijgt een adviesprijs van 179 euro.

Via: Techhive

  • Delen:
Acer Iconia B1-710
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.