Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia B1-710 verschijnt bij de FCC, krijgt prijs van 149 euro

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2013, 12:56 CategorieHardware

Het lijkt vandaag de dag van Acer te worden, met verschillende geruchten, een teaservideo en nu ook meer informatie over een tablet die binnenkort moet verschijnen. De Acer Iconia B1-710 is namelijk verschenen in documenten van de Amerikaanse FCC.

Acer Iconia B1

Uit documenten van de FCC kunnen we halen dat de opvolger van de begin dit jaar gelanceerde Iconia B1-A71 op het punt staat om gelanceerd te worden. Het model komt in verschillende varianten en beschikt over een klein aantal verbeteringen ten opzichte van de Iconia B1 die momenteel in de Nederlandse winkels ligt.

De Acer Iconia B1-710 beschikt over een compleet nieuw design dat een stuk strakker is dan het huidige model en de tablet voorziet van een zwarte bezel en een witte achterzijde. Daarnaast heeft Acer ervoor gekozen het werkgeheugen van de tablet te verhogen van 512MB naar 1GB en komt er een 3G-variant op de markt die beschikt over een quadcore processor. De wifi-only variant moet het nog steeds met een dualcore processor doen.

Wat betreft de overige specificaties is de Iconia B1 hetzelfde gebleven, alleen is de Android versie van het nieuwe model Android 4.2 Jelly Bean terwijl het huidige model op Android 4.1 Jelly Bean draait.

Prijs en beschikbaarheid

Acer heeft ons zojuist laten weten dat het nieuwe model begin juli in Nederland te koop zal zijn en een adviesprijs van 149 euro meekrijgt. Hiervoor krijg je de 16GB-versie waarmee de prijs van het huidige en nieuwe model ongeveer op hetzelfde niveau liggen. Of de 3G-versie en de 8GB versie van de tablet ook naar Nederland komen is nog niet duidelijk. Acer begint in ieder geval met de 16GB-versie.

  • Delen:
Acer Iconia B1-710
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.