Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert Aspire R7 laptop met tablet- en desktopfunctie

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2013, 16:07 CategorieHardware

Acer heeft vandaag tijdens een persevenement in New York een nieuw apparaat aangekondigd dat dienst kan doen als laptop, als tablet en als desktop. Het apparaat heeft de naam Aspire R7 meegekregen en is een zogenaamde convertible die draait op Windows 8.

Laptop, desktop en tablet

De Acer Aspire R7 kwamen we vorige maand al tegen in een teaser video en daaruit bleek al dat het apparaat middels een soort van scharnier in verschillende modi gebruikt kan worden. Tijdens de presentatie werd dit vandaag door Acer bevestigd en werd duidelijk dat de Aspire R7 een uniek apparaat met diverse mogelijkheden is.

Acer-Aspire-R7-8

Zo is er een ‘ezel-modus’ waarbij het display in een hoek boven het toetsenbord zweeft als een soort desktop, kun je het display over het toetsenbord leggen om het geheel als tablet te gebruiken, je je het display in een ‘display modus’ gebruiken en kan het apparaat natuurlijk ook gewoon als laptop ingezet worden.

Acer-Aspire-R7-7

Acer Aspire R7

Acer heeft inmiddels ook alle specificaties van de Aspire R7 bekendgemaakt. Zo beschikt de convertible over een 15.6 inch display met een Full HD resolutie van 1.080 bij 1.920 pixels en wordt alles aangestuurd door een Intel Core i7-3537U of Core i5-3337U processor met een kloksnelheid van 2GHz. Verder is het apparaat uitgerust met 4 tot 12GB aan werkgeheugen, een Nvidia GeForce GT 750M grafische kaart, 256GB of 500GB aan SSD opslaggeheugen en een accuduur van ongeveer vier uur. Ook is de Aspire R7 uitgerust met twee USB 3.0 poorten, een USB 2.0 poort, een HDMI poort, Bluetooth en Wifi.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Aspire R7 moet vanaf juni in Nederland verschijnen voor een prijs vanaf 999 euro en komt dus in verschillende configuraties.

  • Delen:
Acer Aspire R7
Windows 8

Reacties

  1. Isabel
    03 mei, 2013 om 23:51

    Interessant!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.