Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert Iconia A1 met Android 4.2 Jelly Bean officieel

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2013, 17:32 CategorieAndroid

Acer heeft vandaag tijdens een persevenement in New York drie nieuwe producten aangekondigd, waaronder de Iconia A1. We wisten eigenlijk alle specificaties en zelfs de prijs van deze tablet al, maar Acer heeft nu alles officieel bevestigd.

Acer Iconia A1

De Iconia A1-810 wordt in de markt gezet als budgettablet maar beschikt over een aantal interessante features. Zo is de tablet voorzien van een 7.9 inch LCD display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, een quadcore Mediatek processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, 1GB aan werkgeheugen en een opslaggeheugen van 8GB of 16GB. Daarnaast is de tablet uitgerust met een microSD kaartlezer, een microUSB poort en een HDMI poort.

Wat betreft de software is de Iconia A1 voorzien van Android 4.2 Jelly Bean, de op het moment van schrijven meest recente versie van Android. Acer heeft zelf ook een aantal toepassingen ontwikkeld, waaronder de Touch WakeApp waarmee de tablet middels touch uit slaapstand gehaald kan worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Iconia A1 moet vanaf eind deze maand of begin volgende maand in Nederland verschijnen. Acer Benelux heeft eerder aangegeven dat waarschijnlijk alleen de 16GB versie naar Nederland komt en dat deze een prijs van 199 euro krijgt. De 8GB versie krijgt in Europa een prijs van 169 euro. Ook komt er een 3G-versie welke de naam Iconia A1-811 krijgt en in juli te koop is voor een prijs van 219 euro.

  • Delen:
Acer Iconia A1 (A1-810)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.