Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Touch WakeApp: Je tablet middels touch uit slaapstand halen

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2013, 11:14 CategorieAndroid

Het lijkt erop dat de komende weken in het teken staan van Acer want de Taiwanese fabrikant is de afgelopen dagen veelvuldig in het nieuws verschenen met geruchten over nieuwe tablets. Eén van de nieuwe modellen die deze zomer moet verschijnen is de Iconia A1; een 7.9 inch tablet met Android 4.2 Jelly Bean en een aantal door Acer ontwikkelde nieuwe features.

Acer Iconia A1

De hardware van de Iconia A1 hebben we reeds besproken, maar in het kort beschikt de 7.9 inch tablet over een IPS LCD display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, een 1.2GHz quadcore Mediatek processor, 8GB of 16GB aan opslaggeheugen, een microSD kaartlezer en een microUSB poort. De tablet draait op Android 4.2 Jelly Bean en Acer heeft een aantal apps ontwikkeld die het gebruik van de tablet moeten vereenvoudigen.

Acer Touch WakeApp

De meest interessante nieuwe applicatie heeft de naam Acer Touch WakeApp gekregen. Middels deze app moet het namelijk mogelijk zijn om de tablet uit slaapstand te halen door met je vingers het scherm aan te raken. Niet alleen komt de tablet uit slaapstand, ook kun je door meerdere vingers te gebruiken of ze in een bepaalde positie te plaatsen een specifieke functie aanroepen of applicatie openen. Daarbij herkent het display de positie van de vingers waardoor de positie (landschap- of portretmodus) bepaald kan worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Iconia A1 is waarschijnlijk de eerste tablet die met deze nieuwe functie uitgerust wordt. De tablet moet vanaf juni in Nederland verschijnen voor een prijs van 199 euro.

  • Delen:
Acer Iconia A1 (A1-810)
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

  1. zwierstra
    15 mei, 2015 om 22:37

    ben ook in bezit van Acer Iconia, sinds vandaag moet ik steeds tablet helemaal uitschakelen om een app te openen!
    Zet ik de Acer in slaapstand(wat ik altijd deed) krijg ik bv. bij wordfeud connection error
    heb ik een instelling verkeerd?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.