Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer komt mogelijk met Windows RT tablets na Windows 8.1-update

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2013, 11:06 CategorieHardware

Windows RT werd afgelopen oktober samen met Windows 8 gelanceerd en moest een optimale ervaring bieden op tablets met een ARM-processor. Direct na de introductie van het besturingssysteem zijn er een aantal Windows RT tablets gelanceerd maar daarna werd het al snel stil. Veel fabrikanten, waaronder Acer, zouden het OS te verwarrend en minimaal vinden.

Lancering Windows RT tablet uitgesteld

Acer heeft afgelopen vrijdag in New York een persevenement gehouden waar een aantal nieuwe Windows 8 producten, waaronder de Aspire P3 tablet, gepresenteerd werden maar waar opnieuw Windows RT ontbrak. Direct na de presentatie gaf Acer President Jim Wong tegenover PCWorld aan dat de fabrikant de volgende versie van Windows RT afwacht alvorens te beslissen over de introductie van Windows RT tablets.

Wong geeft aan dat Acer het plan had om in het tweede kwartaal een Windows RT tablet te lanceren maar dat deze lancering voorlopig uitgesteld is. Men wil eerst afwachten wat de langverwachte Windows 8.1-update zal brengen. Volgens Wong is het ’t niet waard om iets met de huidige versie van Windows RT te doen. Wel gelooft het bedrijf in de groei van Windows 8. 25 procent van de tabletinkomsten van het bedrijf moet dit jaar door apparaten met Windows 8 gegenereerd worden.

Acer is niet de enige fabrikant die twijfels heeft over Windows RT. Zo trok Samsung begin dit jaar de stekker uit de verkoop van hun enige Windows RT tablet, de Samsung ATIV Tab. Ook zijn er fabrikanten die wel in het besturingssysteem geloven. Zo heeft Dell al aangegeven te werken aan een opvolger voor de XPS 10 tablet met Windows RT.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.