Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Adobe Photoshop Express nu beschikbaar voor Windows 8 en RT

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2013, 15:42 CategorieApplicaties

Hoewel je in de desktopinterface van Windows 8 de mogelijkheid hebt om Photoshop te installeren was er nog geen applicatie die in de touch-interface en op Windows RT apparaten te gebruiken is. Daar is gisteren echter verandering ingekomen aangezien Adobe Photoshop Express voor Windows 8 en Windows RT uitgebracht heeft.

Photoshop Express is een uitgeklede versie van het volledige Photoshop CS programma maar biedt voldoende functies en integratie Adobe’s clouddienst om ook onderweg, op je tablet of laptop, foto’s te bewerken. Zo is het met de applicatie mogelijk basisbewerkingen als het bijsnijden en roteren van afbeeldingen uit te voeren, kun je rode ogen verwijderen, kun je de helderheid, belichting en schaduwen aanpassen, is het mogelijk het contrast en de witbalans aan te passen en kun je kiezen uit verschillende kleurenfilters. Ook is het mogelijk in de app extra pakketten met creatieve filters en ruisreductie filters aan te schaffen voor een paar euro. Het is echter wel belangrijk te vermelden dat de app momenteel nog geen ondersteuning voor RAW-bestanden biedt.

De Photoshop Express applicatie is gratis te downloaden voor Windows 8 en Windows RT apparaten en is te vinden in de Windows Store.

Via: wpcentral

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.