Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Adobe toont Project Mighty stylus en Napoleon liniaal voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2013, 11:00 CategorieAccessoires

Adobe kennen we natuurlijk van de software maar het bedrijf heeft tijdens de jaarlijkse MAX-conferentie voor de eerste keer ook hardware getoond. Adobe kondigde namelijk een geavanceerde stylus en een speciale liniaal aan die het maken van geavanceerde tekeningen en ontwerpen op tablets mogelijk moeten maken.

Adobe Mighty en Napoleon

De stylus heeft de naam Project Mighty meegekregen en is een drukgevoelige pen waarmee op het scherm van een tablet getekend kan worden. In combinatie met deze pen kan de digitale Napoleon liniaal gebruikt worden om rechte lijnen en andere strakke vormen te tekenen, iets dat zonder hulp nagenoeg onmogelijk is. Op de liniaal kan geschakeld worden tussen verschillende vormen om vervolgens op het display lijnen weer te laten geven die de gebruiker kan volgen voor het trekken van strakke rechte of gebogen lijnen. Ook kan de voor deze accessoires ontwikkelde applicatie input met de vingers onderscheiden van input met de hardware. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk je vinger als gum te gebruiken.

Demonstratie

In onderstaande video worden beide accessoires getoond in combinatie met een iPad en een speciaal voor deze hardware ontwikkelde Kuler applicatie.

Cloud-communicatie

De stylus en de liniaal kennen diepe integratie met de Creative Suite software van Adobe, welke overigens vanaf de volgende versie alleen in abonnementsvorm beschikbaar is en vanuit de cloud gedraaid wordt. Zo beschikt de pen over een eigen geheugen en wordt met de cloud gecommuniceerd om opgeslagen penseelkleuren, vormen en tekeningen weer te geven. De pen beschikt verder over een oplaadbare batterij en Bluetooth Low Energy communicatie.

Beschikbaarheid

Momenteel bevinden de stylus en de liniaal zich nog in de ontwikkelingsfase. Het is dus nog niet duidelijk wanneer de accessoires op de markt verschijnen en wat er voor betaald moet worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.