Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Afbeelding en specificaties Samsung Galaxy Tab 3 (8.0) duiken op

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2013, 13:08 CategorieAndroid

De afgelopen weken zijn er verschillende geruchten voorbij gekomen over de Galaxy Tab 3 serie van Samsung. Deze zou naast de onlangs gelanceerde 7 inch Galaxy Tab 3 (7.0) bestaan uit een 8 inch Galaxy Tab 3 (8.0) en een 10.1 inch Galaxy Tab 3 (10.1). Vandaag is mogelijk de lijst specificaties en de eerste afbeelding van de 8 inch variant opgedoken.

De website SamMobile zegt van anonieme bronnen bovenstaande afbeelding ontvangen te hebben waarop de Galaxy Tab 3 (8.0) te zien zou zijn. Het design doet erg veel denken aan dat van de Galaxy Tab 3 (7.0) maar dan met smallere randen rondom het display. Qua specificaties zijn de verschillen echter groter.

Specificaties Galaxy Tab 3 (8.0)

De Galaxy Tab 3 (8.0) zou beschikken over een 8 inch LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draaiten op een 1.5GHz dualcore processor. Het werkgeheugen van de tablet zou 1.5GB bedragen en er moet een wifi-only en een wifi plus 3G variant in de winkels komen te liggen. Beide varianten zouden de beschikking hebben over 16GB aan intern opslaggeheugen en een microSD kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden.

Wat betreft de overige specificaties zou de tablet beschikken over een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een microUSB poort voor het opladen van de tablet, Bluetooth 4.0 ondersteuning, wifi en A-GPS. De tablet is uitgerust met een 4450mAh batterij en heeft een afmeting van 209.3 x 122.2 x 6.95 mm. Wat betreft de software moet de 8 inch Galaxy Tab 3 voorzien zijn van Android 4.2 Jelly Bean met daar overheen Samsung’s TouchWiz interface.

Over de prijs en beschikbaarheid van de tablet is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.