Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Afgelopen kwartaal weer meer tablets verscheept

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2013, 10:30 CategorieAndroid

Elke kwartaal analyseert onderzoeksbureau IDC het aantal verscheepte tablets, op basis van informatie van fabrikanten en informatie bij toeleveranciers. Uit het meest recente onderzoeksrapport blijkt dat in het eerste kwartaal van 2013 wederom meer tablets verkocht zijn dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.

In het eerste kwartaal van dit jaar werden er door fabrikanten 49 miljoen tablets verscheept. Dit is een stijging van 142 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012. De verdeling binnen de markt blijft nagenoeg onveranderd. Zo heeft Apple nog steeds het grootste fabrikant van tablets met een marktaandeel van 39.6 procent. IDC baseert zich hierbij echter wel op verkochte iPads. Hierdoor kan het aantal verscheepte modellen nog wat hoger uitvallen.

Op de tweede plek zien we Samsung terug. De Koreaanse fabrikant heeft de afgelopen maanden flink winst weten te boeken en ziet het marktaandeel stijgen van 11.3 procent naar 18.9 procent. Ook het marktaandeel van ASUS, de fabrikant die op plek drie staat, is gegroeid, van 3.1 procent naar 5.5 procent. Op de vierde plek zien we Amazon terug met een marktaandeel van 3.7 procent en Microsoft, fabrikant van de Surface tablets, sluit de top vijf af met een marktaandeel van 1.8 procent.

Meer Android tablets dan iPads

IDC weet verder te melden dat er inmiddels meer Android tablets dan iPads verscheept worden. Het besturingssysteem van Google is momenteel te vinden op 56.5 procent van alle verscheepte tablets. Echter worden hier ook alle onbekende ‘white label’ tablets in meegenomen. Dit zijn tablets uit onder meer China die stukken goedkoper zijn en vaak niet aan een groot merk hangen. In het eerste kwartaal van 2013 gingen er 15.5 miljoen van dergelijke tablets de fabrieken uit, wat neerkomt op 30 procent van alle geproduceerde tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.