Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alle specificaties Notion Ink Adam II met twee displays duiken op

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2013, 9:52 CategorieAndroid

Afgelopen weekend doken nieuwe geruchten op over de Notion Ink Adam II tablet waarbij gesproken werd over een tablet met twee displays. Deze geruchten lijken vandaag bevestigd te worden door informatie die tijdens de India National Technology Awards is vrijgegeven.

Notion Ink Adam II

Notion Ink was ruim 2.5 jaar geleden één van de eerste fabrikanten die een Android tablet op de markt bracht en deze als één van de weinigen ook uitrustte met een PixelQi display. Een groot succes is de Adam tablet van Notion Ink echter nooit geworden, mede door slechte ondersteuning en verschillende softwareproblemen. Het bedrijf heeft echter niet stilgezeten en komt binnenkort met de opvolger van de Adam tablet.

De Notion Ink Adam 2 is nog niet officieel gepresenteerd maar nagenoeg alle informatie is tijdens India’s National Technology Awards al vrijgegeven. Zoals we afgelopen weekend al vernamen is de meest unieke feature van de tablet het feit dat er twee displays opzitten. De tablet beschikt over een normaal 10.1 inch IPS LCD display en een tweede display, een STN variant met alleen zwart/wit weergave, voor de weergave van notificaties.

Notion-Ink-Adam-2

Verder beschikt de Notion Ink Adam II onder meer over een resolutie van 1.280 bij 800 pixels voor het kleurenscherm, een 1.5GHz ARM Cortex A9 processor (TI OMAP 4470), 1GB aan werkgeheugen, een 2 megapixel camera aan zowel de voorzijde als de achterzijde, wifi, Bluetooth, een HDMI poort, een microSD kaartlezer, een microUSB poort en een batterijduur van minimaal 10 uur. De tablet draait op de, op het moment van schrijven, meest recente Androidversie; Android 2.2. Jelly Bean.

Prijs en beschikbaarheid

Ook de eerste informatie over de prijs ontbreekt niet. De Notion Ink Adam II tablet zou voor ongeveer 220 Amerikaanse dollars over de toonbank moeten gaan, wat gezien de specificaties en de twee displays interessant is. Wanneer de tablet op de markt verschijnt en in welke landen het model te bestellen is, is vooralsnog onduidelijk. Bij de eerste generatie was het voldoen aan de grote vraag één van de problemen van Notion Ink. We wachten het af..

Via: Engadget

 • Delen:

Reacties

 1. Ton Habraken
  13 mei, 2013 om 10:15

  Die grote vraag zal deze keer niet het probleem zijn. Er is volgens mij niemand die nog in Notion Ink gelooft. Ik was heel erg fanatiek en enthousiast, maar het uiteindelijke product viel zo tegen, en de enige manier hoe je de adam een beetje nuttig werkend kreeg was door er een custom rom op te knallen.

 2. Jan Bos
  14 mei, 2013 om 9:40

  Ik kan op m’n kleurenscherm gewoon zwartwit boeken lezen. Ik zie dus het nut niet van het tweede scherm.

  • Martijn Chel
   14 mei, 2013 om 10:15

   Haha, ja dat snap ik maar dat is niet het idee, dat kan iedereen. Het idee van dat scherm is dat je er alleen maar zwart/wit op kan lezen en daardoor veel minder energie verbruikt. Daarnaast is het een (soort van) e-paper display dat ook comfortabeler leest dan een lcd display.

 3. Jan Bos
  14 mei, 2013 om 10:39

  En wat kost het extra ? Weegt het op tegen een losse e-reader ?

  • Martijn Chel
   14 mei, 2013 om 11:51

   Wat bedoel je?
   De prijs staat erin (in dollars) en daar krijg je volgens mij geen tablet plus e-reader voor. Maar, voordat we op de zaken vooruit lopen; over de kwaliteit is nog niks bekend dus laten we het even afwachten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.