Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon Kindle Fire HD tablets vanaf juni te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2013, 12:14 CategorieAndroid

Afgelopen september introduceerde Amazon drie nieuwe tablets, waaronder de Kindle Fire HD 7 en Kindle Fire HD 8.9. Beide tablets zijn momenteel alleen nog te koop in markten waarin Amazon aanwezig is maar daar komt vanaf juni verandering in.

Amazon Kindle Fire HD tablets

Amazon laat vandaag weten dat de Kindle Fire HD tablets vanaf juni in 170 extra landen gekocht kunnen worden, waaronder Nederland. Via de website van Amazon, welke nog steeds vanuit de VS opereert, kunnen Nederlandse consumenten de twee tablets reeds bestellen. Het 7 inch model heeft een prijs van omgerekend 166 euro (16GB) en 190 euro (32GB), terwijl de 8.9 inch variant omgerekend 220 euro (16GB) en 244 euro (32GB) kost. De prijzen zijn wel exclusief BTW. De eerste levering staat gepland op 13 juni.

De 7 inch Kindle Fire HD 7 beschikt over een IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een dualcore processor, een HDMI poort, Bluetooth, 16GB aan opslaggeheugen en wifi. De Kindle Fire HD 8.9 beschikt over nagenoeg dezelfde specificaties maar dan met een 8.9 inch IPS LCD display dat een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels heeft. Beide tablets draaien op een aangepaste versie van Android met complete integratie van de Amazon diensten.

AppStore

Naast dat we vanuit Nederland nu de tablets van Amazon kunnen aanschaffen wordt het ook mogelijk om gebruik te maken van de Appstore van Amazon. In de Appstore is een groot aanbod van applicaties te vinden, welke door Amazon goedgekeurd zijn, maar voornamelijk gericht zijn op internationale gebruikers. Je vindt er veel van dezelfde apps als in de Google Play Store, soms tegen afwijkende prijzen. Daarbij biedt Amazon elke dag een betaalde app gratis aan.

De Appstore wordt standaard geleverd op de Kindle Fire HD tablets en Amazon zorgt er zelf aan de hand van je registratiegegevens al voor dat je ingelogd bent zodra de tablet in Nederland arriveert.

  • Delen:

Reacties

  1. Bob Walberg
    19 mei, 2020 om 18:20

    Op dit moment, 19 mei 2020 zijn er nog steeds geen Fire Tabletten bij Amazon.nl of Amazon.de te koop.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.