Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon neemt Liquavista uit Eindhoven over van Samsung

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2013, 11:01 CategorieHardware

Vorig jaar hebben we het een aantal keer gehad over het bedrijf Liquavista dat displays voor tablets combineert met e-reader displays. Het Eindhovense bedrijf is van origine een aftakking van Philips maar werd al snel overgenomen door Samsung. De Koreaanse fabrikant ziet er echter geen brood meer in en heeft het bedrijf onlangs overgedragen aan Amazon.

Liquavista werkt al een tijdje aan displays die gebruikmaken van de zogenaamde electrowetting techniek. Deze techniek moet er voor zorgen dat displays energiezuinig zijn en zonder problemen in zonlicht te gebruiken zijn door alleen het omgevingslicht te gebruiken. De techniek is te vergelijken met E-Ink maar kan ook kleuren weergeven en biedt de mogelijkheid voor hogere refresh rates zodat de weergave van video en animaties mogelijk is.

Hoewel het bedrijf al een aantal jaar toont wat de mogelijkheden zijn, zijn er nog geen producten uitgerust met een dergelijk display. Met de overname door Samsung in 2011 had daar verandering in moeten komen maar ook dit leverde niks op. Deze week is bekend geworden dat het Amerikaanse Amazon Liquavista voor een onbekend bedrag overgenomen heeft van Samsung. Amazon heeft de overname stil willen houden maar uit KvK-gegevens kan gehaald worden dat een dochteronderneming van Amazon inmiddels eigenaar is van het bedrijf.

Amazon is een bedrijf dat zich op zowel e-readers als tablets richt en mogelijk de ideale combinatie van de twee zoekt. Met een Liquavista display zou een nieuwe Kindle (tablet of e-reader) zowel geschikt zijn voor het comfortabel lezen van boeken als het spelen van games of bekijken van video’s.

Via: The Digital Reader

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.