Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android Jelly Bean haalt Android Ice Cream Sandwich in

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2013, 10:47 CategorieAndroid

Elke maand maakt Google bekend wat de verdeling van het Android besturingssysteem is door te kijken naar de mobiele apparaten die verbinding maken met de Google Play Store. In het nieuwste rapport is volgens Google Jelly Bean eindelijk groter dan Ice Cream Sandwich. Toch moet de meest recente versie van Android het verouderde Gingerbread nog steeds voor zich dulden.

Verdeling Android

Volgens de cijfers van Google, waarbij dus alleen gekeken wordt naar de smartphones en tablets die gebruikmaken van de Play Store, heeft Jelly Bean momenteel een aandeel van 28.4 procent. Hierbij beschikt 26.1 procent van de apparaten over Android 4.1 Jelly Bean en nog maar 2.3 procent over Android 4.2 Jelly Bean. Op het moment van schrijven draaien alleen de Google Nexus 7, de Google Nexus 10 en een aantal ASUS tablets op de meest recente versie van het besturingssysteem.

Het aandeel van Android 4.0 Ice Cream Sandwich is inmiddels gezakt tot 27.5 procent en het oudere 2.3 Gingerbread draait nog steeds op 38.5 procent van alle mobiele apparaten. Deze versie van Android stamt alweer uit 2010 maar draait nog op veel smartphones. De meeste van deze toestellen krijgen geen update meer en blijven dus op Gingerbread steken.

Android 4.3 Jelly Bean

Op 15 mei vindt Google I/O, de ontwikkelaarsconferentie van de internetgigant, plaats. De verwachting is dat Google hier een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem presenteert. Hoewel we eerder uitgingen van Android 5.0 Key Lime Pie lijkt het sinds afgelopen week waarschijnlijker dan we Android 4.3 Jelly Bean gaan zien, een relatief kleine update.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.