Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple wil iOS beperkt openstellen voor ontwikkelaars

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2013, 10:24 CategorieApple

Gisteren heeft Apple CEO Tim Cook een uitgebreid interview gegeven tijdens de D11 conferentie en uit dat interview zijn een aantal interessante uitspraken te filteren. Zo gaf de CEO aan dat Apple in de toekomst iOS beperkt open zal stellen voor ontwikkelaars.

Beperkt openstellen iOS

iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple, is in vergelijking met Android een zeer gesloten platform. Apple zou volgens Cook echter in de toekomst deze strategie iets kunnen versoepelen om zo applicaties en toepassingen van derden beperkte mogelijkheden te geven binnen iOS. Ontwikkelaars krijgen dan toegang tot API’s van Apple en kunnen vervolgens apps laten communiceren met toepassingen binnen het besturingssysteem. Cook liet wel meteen weten dat dit in vergelijking met andere platformen nog steeds beperkt zal zijn want Apple wil niet dat het openstellen van iOS ten koste gaat van de gebruikservaring.

Apple apps voor Android

Tijdens het interview liet Cook ook weten dat Apple mogelijk haar eigen applicaties ooit naar Android brengt. Cook geeft aan dat Apple er geen problemen mee heeft om een Apple app voor Android te lanceren en als er vraag naar is zal het bedrijf deze stap dan ook serieus overwegen.

Redesign iOS 7

Over het redesign van het mobiele besturingssysteem van Apple wordt al weken gesproken en de meeste geruchten wijzen in de richting van een compleet nieuwe look die vooral minimalistisch is. Cook heeft hierover gezegd dat Jony Ivy een sleutelspeler is in de ontwikkeling en het nieuwe design van iOS 7 maar wilde niet in detail treden over de veranderingen die doorgevoerd zijn. De CEO bevestigde wel dat we iOS 7 binnen twee weken gaan zien tijdens WWDC 2013.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.