Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos 80 Xenon 3G tablet duikt op in Europa

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2013, 12:26 CategorieAndroid

Archos heeft een zeer uitgebreid assortiment tablets, waaronder ook modellen die standaard over 3G voor mobiel internet beschikken. Eén van deze modellen is de eind vorig jaar gelanceerde Archos 97 Xenon. Het lijkt erop dat dit model binnenkort een klein broertje krijgt in de vorm van de 8 inch Archos 80 Xenon.

Archos 80 Xenon

De Archos 80 Xenon is bij diverse winkels in Europa, waaronder ook in Nederland, opgedoken voor prijzen die variëren van 175 tot 250 euro. Hiervoor krijg je onder meer een 8 inch IPS LCD display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, 4GB aan opslaggeheugen en de mogelijkheid om onderweg te beschikken over mobiel internet. Ook is de tablet voorzien van een microUSB poort, twee camera’s, een microSD kaartlezer, wifi, GPS en Bluetooth 3.0. De tablet draait op Android 4.1 Jelly Bean met een aantal apps die door Archos zelf ontwikkeld zijn.

Wat betreft de overige specificaties bestaat er nog wat onduidelijkheid. Zo spreekt de ene winkel van een quadcore processor met een kloksnelheid van 1.2GHz en 1GB aan werkgeheugen, terwijl een andere winkel spreekt van een dualcore processor met 512MB aan werkgeheugen. Mogelijk introduceert de Franse fabrikant twee versies van de tablet. Wanneer we de modellen in Nederland kunnen verwachten en wat de adviesprijs zal zijn is nog onbekend.

Via: Notebookitalia Bron: Tabletcommunity

  • Delen:
Archos 97 Xenon
Android ICS (4.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.