Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos introduceert ChefPad tablet voor in de keuken

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2013, 19:06 CategorieAndroid

Archos gaf begin dit jaar aan in 2013 meerdere zogenaamde ‘themed’ Android tablets op de markt te brengen en de ChefPad is één van de eerste modellen dit tot deze categorie behoort. Deze tablet is speciaal ontwikkeld en geoptimaliseerd voor diegenen die graag in de keuken staan.

Archos ChefPad

De Archos ChefPad is een normale Android tablet maar dan met diverse aanpassingen voor de keukenprins of prinses. Zo is de tablet voorzien van de Chefs App Zone, een hub met applicaties die gericht zijn op recepten, tips voor koken en andere interessante ‘koken apps’. Deze apps worden gefilterd uit de Google Play Store. Daarnaast is de tablet voorzien van een siliconen case die de tablet moet beschermen tegen onder meer water en etenswaren die mogelijk door de keuken vliegen. Ook wordt er een standaard meegeleverd waarmee de tablet in een hoek geplaatst kan worden en je bijvoorbeeld recepten kunt lezen wanneer je je handen niet vrij hebt.

Archos-Chefpad-2

Wat betreft de technische specificaties beschikt de ChefPad onder meer over een 9.7 inch lcd display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, een 1.6GHz dualcore processor, een quadcore grafische processor, twee 2.0 megapixel camera’s, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een microSD kaartlezer waarmee het opslaggeheugen met maximaal 32GB uitgebreid kan worden. Wat betreft de aansluitingen krijg je een microUSB 2.0 poort en een miniHDMI uitgang voor het koppelen van de tablet met een tv. Het geheel heeft een gewicht van 700 gram.

Archos-Chefpad-3

De tablet draait op Android 4.1 Jelly Bean met natuurlijk bekende features als Google Now en een aantal apps die Archos zelf heeft toegevoegd, waaronder de Archos Media Center Apps en OfficeSuite Viewer 6.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos Chefpad moet in juni op de Nederlandse markt verschijnen voor een adviesprijs van 169,99 euro.

  • Delen:
Archos ChefPad
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.